![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Witam! Potrzebuję aby ktoś mi napisał skrypt php który po wybraniu danych przez formularz(z autocomplet) z SQL (jest to formularz dynamiczny) doda i przemnozy wartosci. Już daje przykład ID | Nazwa | Kcal 0 | Mąka | 100 1 | Marmolada| 50 2 | Woda | 10 3 | kukurydza | 45 Formularz wyglada tak: Wybierz produkt[ ] Podaj wage [ ] dodaj kolejne za kazym razem jak klikne dodaj kolejne tworzy name=skladnik n+1 czyli skladnik0, skladnik1 itp to samo z drugim waga0 waga1 itp ... To juz mam teraz to co jest do zrobienia: Skrypt który wyliczy udział procentowych wybranych składników z $_POST['waga'] nastepnie przemnozy ten udział przez Kcal wybranych składników np. Wybieram Mąke, Wode i kukurydze . Chciałbym aby skrypt był krótki i szybki (obecnie mam cos tymczasowego jednak jest to strasznie mozolne) Cena: do dogadania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kontakt: PW GaduGadu: 10479357 E-mail: wach738@gmail.com |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat obecnie mam cos tymczasowego jednak jest to strasznie mozolne Ciezko mi sobie wyobrazic jak mozna napisac mozolne policzenie procentu jednej liczby z sumy liczb...No nic, ja w innej sprawie: przenosze |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam zrobione tak ze wybieram 20 skladników i dla kazdego skladika wybieranie z db mam odzielne czyli jakies 500 linijek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) a wiem ze da sie to upchac w kilku za pomoca tablicy tylko ja nie potrafie tego zrobic (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
ałc... nadal mi to sobie trudno wyobrazic (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Mozesz pokazac kod? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam zrobione tak ze wybieram 20 skladników i dla kazdego skladika wybieranie z db mam odzielne czyli jakies 500 linijek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) a wiem ze da sie to upchac w kilku za pomoca tablicy tylko ja nie potrafie tego zrobic (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Mogę coś takiego napisać za przysłowiową skrzynkę piwa. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Niezle bierzesz za 5 minut roboty (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
skrzynka piwa (20 butelek) * no niewiem, 2.5zl = 50zl * 12 = 600zl/h? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
chce aby to było z wykorzystaniem pętli aby skrypt np na 20 składnikjów nie zajmował mi 500 linijek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
No i gdzie te 500 linijek kodu ? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Jesli pragniesz sie czegos nauczyc polecam skorzystanie z tablic zamiast numerowanych nazw pol. Jesli nie, pozostaje poczekac az ktos to przerobi za skrzynke piwa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
To jak chce ktos tą skrzynke piwa?
Jak by było na tablicach to moge wtedy w nieskonczonosc <3 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Jak by było na tablicach to moge wtedy w nieskonczonosc <3 No to zabrzmialo dwuznacznie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
asz ty (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Ja? To ty tutaj swintuszysz nie ja (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Jak w tym kawale: Siedzi facet u psychiatry a ten mu pokazuje rozne obrazki (obrazek motylek): - Co Pan widzi? - Gole baby (obrazek drzewo): - Co Pan widzi? - Gole baby (obrazek miska): - Co Pan widzi? - Gole baby Psychiatra w koncu nie wytrzymuje: - Panie, Pan jest zboczony!!! - Ja? A kto mi te gole baby ciagle pokazywal?! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A masz... Nudziło mi się (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
http://hastebin.com/vinunoseqa.php Coś w ten deseń... Musisz zmienić tylko inputy w html na <input name="waga[]" /> <input name="skladnik[]" /> Czy działa? Nie wiem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Te mnożenia przez procent się proszą o pętelkę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Te mnożenia przez procent się proszą o pętelkę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Przecież masz while (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można wiele poprawić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 13:04 |