![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Mam za zadanie wyswielac za pomoca wcisniecia przycisku submit (dalej lub wstecz) nazwy piosenek po kolei. One maja sie zapetlac tzn, jesli wcisne dalej to wyskoczy mi piosnka1, jesli wcisne znowu to ma juz byc piosenka2, a nie moge do tego dojsc... :/. Ciagle wysiwetlaja mi sie wszystkie 4. Oto moj kod:
<html> <head> <title>NieMa</title> <meta charset="UTF-8"> </head> <body> <form method="post"> <input type="submit" name="wstecz"> <input type="submit" name="dalej"> </form> </body> </html> <? $playlista = array( 1 => 'piosenka1', 2 => 'piosenka1', 3 => 'piosenka3', 4 => 'piosenka4', ); $dalej= $_POST['dalej']; $wstecz= $_POST['wstecz']; while ($i<5) { if ($dalej){ echo $playlista[$i]."\n"; $i++; } else { $i--; echo $playlista[$i]."\n"; } } Myslalam ze petla zatrzyma sie w momencie gdy uzytkownik ma wcisnac przycisk i poczek az go wcisnie i dopiero pojdzie dalej ta petla, lecz wychodzi na to ze uzytkownik moze ja wcisnac tylko raz i petla sie zapetla do momentu az i<5. Nie wiem czy mozna mnie zrozumiec, ale staram sie wytlumaczyc dosc prsoto ![]() Ten post edytował dolar 8.11.2016, 12:19:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:17 |