![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Mam taki problem, że nie mogę przypisać do zmiennych danych wpisywanych w formularz.
Kod html:
Kod php:
Po wciśnięciu przycisku "Wyślij" wyskakuje błąd: Notice: Undefined index: login in C:\xampp\htdocs\drh\index.php on line 5 Notice: Undefined index: living_place in C:\xampp\htdocs\drh\index.php on line 6 Notice: Undefined index: month in C:\xampp\htdocs\drh\index.php on line 7 Notice: Undefined index: year in C:\xampp\htdocs\drh\index.php on line 8 Czytałem już trochę, ale nie mogę znaleźć nic co by mi pomogło. Wzorowałem się na innym pliku z podobnym kodem, gdzie nie ma żadnych błędów, a w zasadzie wszystko działa dobrze. Ogólnie te dane mają być przekazywane do bazy danych później i cała reszta działa bez zarzutu. Już sam nie wiem czy o czymś zapomniałem czy to jakiś inny błąd, którego nie mogę wyłapać. Prosiłbym o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastosuj jeden formularz, a nie 5.
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/We...re_an_HTML_form -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Formularz powinien być jeden dla wszystkich pól. U siebie wysyłasz tylko jedno pole na raz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc kod powinien wyglądać w ten sposób?
Bo jeśli o to chodziło to nic to nie zmienia. Ten post edytował wojtek1904 8.11.2016, 11:18:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
var_dump($_POST); na stronie index.php po wysyłce.
A tu masz przykłady formularzy http://getbootstrap.com/css/#forms -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobra już działa, nie popatrzyłem, że jest jeszcze jeden formularz.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:18 |