![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, temat jest szeroki i wiele serwisów świadczących takie usługi na co niestety nie mam czasu aby wszystkie przetestować więc proszę osoby które zetknęły się z tematem o pomoc i wskazówki.
Szukam coś podobnego do smsapi.pl jednak ten serwis jest przeznaczony dla osób prowadzących działalność gospodarczą. Buduje aplikacje SmartHome Arduino wysyła metodą POST różne informację do pliku PHP a PLIK PHP zgodnie z wytycznymi robić "coś" Potrzebuję SMS aby dostawać powiadomienia czujników kiedy jestem poza domem i szukam czegoś co nie wymusza np. minimum 100 sms na tydzień. Coś na zasadzie jak wymieniony serwis - doładowanie a potem mogę korzystać ze środków kiedy chcę. \ Może to być 10 SMS tygodniowo a może i 20 nie wiem jeszcze ale wiem że potrzebuję czegoś takiego. A może dostawcy tacy jak NJU itd udostępniają API tak aby wysyłając SMS przez API ściągało środki z mojego domyślnego konta na kartę. Wszystkie wskazówki są wskazane bo może nakieruje mnie na lepsze rozwiązanie. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja ostatnio przymierzam się do zrobienia "api" dla bramki sms Play bo tez chcę powiadomienia wysyłać. Więc może w tą stronę idź.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja kiedyś pisałem do Play czy nie mają przypadkiem swojego API do którego można się podłączyć jednak stwierdzili że na razie nie mają takich planów. Trochę to lipa bo tak czy inaczej mogliby na tym zarabiać. Zdaje się Orange wtedy oferował taką usługę.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja chcę się podpiąć pod logowanie i wysyłąć SMS ze swojego nr
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brzmi ciekawie i nawet znalazłem bibliotekę na Git
https://github.com/kitek/GAE-sms-api-play Czyli krótko mówiąc wysyłać ze swojego numeru na swój co jest chyba darmowe w Play? |
|
|
![]()
|
|
ja raczej wolałbym coś w czystym, php, bo ten lib jest pythone
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Pyton_000: ale ja właśnie o to ich pytałem. Czy jest możliwość wysyłania wiadomości ze swojego numeru poprzez API. Wiadomości że środki schodziłyby wtedy z konta według cennika danego pakietu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
@viking., tak ja zrozumiałem
![]() ![]() [EDITED] Tu coś jest: https://dziorki.wordpress.com/2010/06/24/kl...-smsow-w-playu/ Ten post edytował Pyton_000 6.11.2016, 14:02:27 |
|
|
![]()
|
|
Z tą klasą jest fajnie ale nie wiadomo czy działa. Nie testowałem jeszcze ale obawiam się że jeśli Play zmieni cokolwiek to cały skrypt przestanie działać.
A może ktoś zna jakieś strony które udostępniają wysyłanie SMS poprzez API dla "śmiertelników" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czemu by nie jakiś stary telefon z kartą sim i połączenie z nim?
+ http://incode.net.pl/bramka-sms-linuksem/ Ten post edytował Beniooo 7.11.2016, 00:23:48 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 9 Dołączył: 9.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja wdrożyłem w pewnej firmie serwersms.pl. Akurat w opcji prepaid. Można kupić smsy w praeaidzie albo w abonamencie. Mają też wiele opcji wysyłania. Np u mnie jest wdrożone takie coś. Klient ma panel zarządzania stroną. Tam ma dział do wysyłki smsów. Zwykły formularz. Resztą zajmuje się klasa php, którą oni udostępnili. To jest do wysyłania smsów ręcznie. Niedawno wdrożyliśmy wysyłanie smsów przez sql api. W skrócie działa tak. Każde dodanie nowego rekordu (z odpowiednimi polami) do bazy skutkuje wysłaniem smsa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 42 Dołączył: 10.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej wysyłać maila? W dzisiejszych czasach zasięg komórkowy jest niemal równoznaczny z dostępem do internetu a klient poczty SMTP jest obecnie standardem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej wysyłać maila? W dzisiejszych czasach zasięg komórkowy jest niemal równoznaczny z dostępem do internetu a klient poczty SMTP jest obecnie standardem. Są trzy problemy z Twoim pomysłem. Po pierwsze w mailu jest takie coś jak skrzynka spam, po drugie ludzie ignorują więcej maili niż sms-ów, po trzecie średniolatkowie i starsi nie korzystają z maili tak intenswnie jak młodzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 42 Dołączył: 10.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Filtr
2. Powiadomienie dla etykiety 3. Średniolatek i senior nie potrzebuje notyfikacji dla napisanych przez siebie skryptów |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Puszy piłeś coś? Dlaczego usprawiedliwiasz funkcjonalność dla użytkownika argumentami z poziomu developera?
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
No tak, świetny pomysł - polegać na e-mailu, żeby dostawać powiadomienia z czujników. Nie wydaje Ci się, że jednak przydałaby się metoda, która ma nieco większe szanse bycia dostarczoną i to dostarczoną natychmiast?
|
|
|
![]()
|
|
No tak, świetny pomysł - polegać na e-mailu, żeby dostawać powiadomienia z czujników. Nie wydaje Ci się, że jednak przydałaby się metoda, która ma nieco większe szanse bycia dostarczoną i to dostarczoną natychmiast? Co za stek bzdur. W jakich Ty realiach żyjesz? |
|
|
![]()
|
|
Ale co to za dyskusja. Autor chce SMS koniec kropka. Jakby chciał Email to by pewnie sam sobie to zrobił ew. już ma zaimplementowane...
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 21:05 |