![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 3 Dołączył: 11.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema mam taki plik php/javascript
ogolnie jest to losowanie wygranego w grze. Plik pobiera losowe obrazki z bazy danych i robi losowanie chciałbym zmienić aby plik pobierał obrazki nie losowo ale w zależności od % jaki dana osoba miała w grze. tak wyglada plik
prosil bym o pomoc bo nie ogarniam na tyle javascripta zeby to zrobic |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 4 Dołączył: 6.11.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chciałbym zmienić aby plik pobierał obrazki nie losowo ale w zależności od % jaki dana osoba miała w grze. A która dana w kodzie odpowiada za ten procent? I jaka miałaby być zależność między tym procentem a pobieranymi obrazkami? Bo wstawiłeś kod, z którego wiele nie wynika. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I tworzenie kodu HTML w PHP gdzie 99% to to samo jest słabe.
Wystarczy zrobić małą pętle FOR, które przekaże stringa z powtarzającym się kodem. Na stronie będzie wyglądać tak samo, a i modyfikowanie jest szybsze. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 4 Dołączył: 6.11.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo to skądś żywcem skopiowane. W sumie jestem ciekaw skąd.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 3 Dołączył: 11.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi mi mniej wiecej oto ze jest przykladowo 3 uzytkownikow - graczy
kazdy z nich ma przypisane unikalny obrazek(avatar); i teraz w tym kodzie
obrazek dla i=1 az do i=34 pobierany jest jako rand. wiec np jest 3 graczy w grze 1gracz ma 40% szans 2gracz ma 50% szans 3gracz ma 10% szans zrobmy przykladowo dla 30 obrazkow zeby latwiej bylo policzyc for(var i=1; i <= 30; i++) { var rand = getRandomInt(0,(avatar.length-1)); $(\'#img\'+i).attr("src",avatar[rand]); //alert(avatar[rand]); } dostane 30 -obrazkow ale losowych , wiec np moge dostac tak ze bedzie 1gracz - 5 obrazkow 2gracz - 20 obrazkow 3gracz - 5 obrazkow; ja chce zrobic tak zeby funkcja pobierala ilosc obrazkow w zaleznosci od % danego gracza wiec dla 1gracza 12 obrazkow 2gracz 15 obrazkow 3gracz 3 obrazki to ile procent ma dany gracz bede wyliczał na podstawie danych z bazy. tak samo to ile jest graczy i ile kazdemu powinno przypasc obrazkow w losowaniu. Ten post edytował dvdx95 7.11.2016, 00:01:10 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:17 |