![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 328 Pomógł: 3 Dołączył: 10.07.2016 Skąd: UK-raine Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hello ludziki ....... zielone(początkujący).
![]() Podpowiedzcie, jak z poziomu php to zrobić ..... otóż ze strony wysyłam POST'em pewne dane, odbieram je i robię odpowiednie operacje (zapisuje do bazy, generuję odpowiedz) następnie chciałbym odpowiednio spreparowane dane odesłać celem dalszego przetworzenia ![]() Ależ zagadkowo piszę ..... ![]() ![]()
Co skopałem ?
i czym to się różni od mojej formy ? Jak to zrobić ? Ten post edytował PHPRexio 4.11.2016, 17:53:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca rozumiem co chcesz zrobić
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 328 Pomógł: 3 Dołączył: 10.07.2016 Skąd: UK-raine Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej smoku,
Co chcę osiągnąc ? Otóż po wypełnieniu formularza po stronie sklepu, wysyłam dane do PayPal'a. Otwiera się strona gdzie podaje się dane i dokonuje płatności, wtedy po dokonaniu transakcji PayPal odpowiada odsyłając dane na podstawie których po stronie sklepu zakańczana jest operacja sprzedaży, uaktualniane dane w bazie i czyszczony koszyk. I to własnie usiłuję zrobić. Oczywiście to ma być w pewnym sensie tylko emulator PayPal'a albo tego co ona tam robi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesteś pewien, że PayPal nie ma prawdziwego trybu testowego? Osobiście nie wiem, bo się nie bawiłem API PayPala.
Ale jeśli chciałbyś coś takiego totalnie zasymulować, to powinno to działać tak:
|
|
|
![]()
|
|
No własnie, nie wiem tylko jak sobie zbudować taki "odpowiadacz" w zasadzie to wszystko czego potrzebuję to odesłać spowrotem "$_REQUEST['payment_status']['Completed']" bo to w zasadzie jedyne co mi potrzebne żeby zrobić całą resztę
![]() ale nie wiem jak to zrobić z poziomu PHP ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Albo zrobić zwykłe przekierowanie do URL-a i dodać do niego parametr ?payment_status=completed (zakładam, że z tym $_REQUEST['payment_status']['Completed'] się pomyliłeś i chodziło Ci o $_REQUEST['payment_status'] o wartości 'Completed'), albo jeśli wolisz zrobić request POST, to wtedy powinieneś w tym API użyć cURL lub jakiejś biblioteki, która wysyła zapytania.
|
|
|
![]()
|
|
Tak to miałem na myśli $_REQUEST['payment_status'] i value = 'Completed'.
Jeśli taką wartość zanotuje w odpowiedzi od serwera dokona zmian w bazie i zamknię zamówienie. Tylko tego nie wiem, jak z poziomu skryptu PHP odpowiedzieć. Poniżej fragment który ma odebrać odpowiedź.
Ten post edytował PHPRexio 5.11.2016, 21:24:32 |
|
|
![]()
|
|
Tak jak mówiłem: albo przekierować, czyli po prostu:
Albo wysłać zapytanie cURL-em / inną biblioteką. Tu masz przykład na cURL: http://php.net/manual/en/curl.examples-basic.php Ten post edytował SmokAnalog 5.11.2016, 21:28:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 01:24 |