![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
niestety jestem PHP newbie i nie do końca jestem w stanie zmodyfikować prostego skryptu:
Powyższy kod przekierowuje użytkownika na inną stronę, po odwiedzeniu jej powyżej 5 razy (na postawie ciasteczka). Za to ja chciałbym przekierowywać użytkowników już od pierwszego razu tj. -użytkownik trafia na stronę po raz pierwszy: redirect na strona1.pl -użytkownik trafia na stronę po raz trzeci: redirect na strona2.pl -użytkownik trafia na stronę po raz piąty: redirect na strona3.pl itd. PS. czy w tym skrypcie ważność ciasteczka to 1 godzina? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Ten post edytował mzk23 4.11.2016, 11:50:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
setcookie() będzie aktualizować ci ilość wejść, więc w takim razie powinien wykonywać się za każdym razem po wejściu na stronę.
header() wysyła nagłówki, także z przekierowaniem np. header("Location: http://strona1.pl"); Więc wystarczy ustalić sobie warunki: if(count == 1) ;//dla strony 1 elseif(count <= 3) ; // dla strony 2 else ; //dla pozostałych stron. To tak skrótowo. A co do czasu, to TIME()+3600 przesuwa wskaźnik ważności ciasteczka o godzinę. Czyli po godzinie licznik liczyłby od nowa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 18 Dołączył: 5.02.2016 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie tak jak wyżej kolega napisał. Niepotrzebnie ustalasz ważność ciasteczka. Jeżeli użytkownik bedzie chciał, to i tak usunie ciasteczko ręcznie i zacznie się naliczać od nowa.
No chyba, że chcesz naliczyć, ile razy wszedł na stronę w ciągu ostatnich ilus godzin. W każdym razie: index.php
Ten post edytował Niree 5.11.2016, 16:52:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:59 |