![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem amatorem i początkującym, proszę o wybaczenie za lamerskie pytanie, ale mam taki kłopot: Mam na stronie popupa w formie DIVa o nazwie "baner", gdzie jest m.in. taka funkcja <a href="#" onclick="Zamknij();" title="zamknij";> - możliwość zamknięcia popupa. Popup ten pojawia się od razu po wejściu na stronę. Chciałbym zrobić tak, żeby popup pojawiał się po określonym czasie np. po 5 sekundach, tak więc w JS dałem...
... a do DIVa dodałem style="display: none"; I faktycznie, popup pojawia się po 5 sekundach od wejścia na stronę. Pojawił się jednak taki problem, że nie działa już ta funkcja / możliwość zamknięcia popupa. Rozumiem, że coś się gryzie z czymś, ale nie mam pojęcia co... Cały JS dotyczący tego popupa wygląda tak:
Będę wdzięczny za jakąkolwiek wskazówkę. Pozdrawiam Ten post edytował sderes 25.10.2016, 23:45:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 40 Dołączył: 2.06.2016 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie i kiedy wywołujesz funkcję Cookie(), która nadaje klasę wyswietl?
Obecnie funkcja Zamknij() wykonuję jedną rzecz - próbuje usunąć nienadaną klasę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak pisałem, jestem laikiem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Sam szkielet DIVa wygląda tak:
Natomiast w CSSie mam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 40 Dołączył: 2.06.2016 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń styl liniowy z diva baner, bo to samo masz w klasie.
setTimeout zrób na funkcję Cookie() |
|
|
![]()
|
|
Chodzi o coś takiego?
Usunąłem też zdublowany styl liniowy z DIVa... Przycisk zamknięcia nadal nie działa jak dodaję w JS setTimeout (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Sprawdzaj swoją składnię - nie zamykasz znaczników, stawiasz dziwne średniki gdzie popadnie.
http://jsfiddle.net/emstawicki/L75xj0xr/ Przykład działający. Dodaj do niego swoje funkcje sprawdzające cookies. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:01 |