![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam chciałem zrobić licznik do faktur tak aby przy dodawaniu nowego rekordu wychodziła cyfra łamana na rok czyli:
1/2016 2/2016 niestety nigdzie nie mogę znaleźć jak to zrobić gdyż wszędzie są podane tylko liczniki zwykłe bądź odwiedzin stron. kod u mnie wygląda tak: Kod <table border='1'> <tr> <th>LP</th> <th>DataWpływu</th> <th>Nadawca</th> <th>NrWłasny</th> <th>DataPisma</th> <th>IlośćZałączników</th> <th>Skierowano</th> <th>Wydział</th> <th>Uwagi</th> </tr> <?php foreach($dane as $s): ?> <tr> <td><input type='text' name="[counter]" value=("1/<?=date $s('Y')?>)</td> <td><?= date('Y-m-d', strtotime($s['inc_date']))?></td> <td><?=$s['sender']?></td> <td><?=$s['own_nr']?></td> <td><?=$s['letter_date']?></td> <td><?=$s['attachment']?></td> <td><?=$s['submitted']?></td> <td><?=$s['departaments']?></td> <td><?=$s['descript']?></td> </tr> <?php endforeach; ?> </table> <br> a dokładnie chodzi o tą linię, gdyż tutaj coś jest nie tak: Kod <td><input type='text' name="[counter]" value=("1/<?=date $s('Y')?>)</td> dodatkowo zastanawiam się czy w zapytaniu powinienem dla tego przypadku zdefiniować pole licznika i dodać licznik do inserta? tak wygląda kod zapytania: Kod $sender = $_REQUEST['sender'];
$own_nr = $_REQUEST['own_nr']; $letter_date = $_REQUEST['letter_date']; $attachment = $_REQUEST['attachment']; $submitted = $_REQUEST['submitted']; $descript = $_REQUEST['descript']; $query = "INSERT INTO officebk (counter, sender, own_nr, letter_date, attachment, submitted, descript) VALUES('$counter', '$sender', '$own_nr', '$letter_date', '$attachment', '$submitted', '$descript')"; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 9 Dołączył: 14.09.2016 Skąd: Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze jeśli szukasz odpowiedzi, ułatw nam trochę zadanie. Używaj odpowiednich tagów, w tym przypadku html i php.
Odnośnie samego problemu.
Pętla foreach proponuję przerobić na uzyskując w ten sposób numerację. Atrybut name inputu powinien mieć wartość "counter".
Wartość inputu proponuję zmodyfikować na:
No i oczywiście trzeba uzupełnić kod:
W takim przypadku tabela officebk musi być typu varchar o długości nie mniej niż 6 znaków (dla przypadków od 1/2016 do 9/2016), lecz domyślam się że jest to autoinkrement int. Ten post edytował rafkon1990 27.10.2016, 10:01:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, po wprowadzeniu wszystkich twoich zaleceń nic nie wyświetla, nawet kiedy zmieniłem pole tak jak napisałeś na końcu...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 40 Dołączył: 2.06.2016 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jakiś błąd?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No właśnie w ogóle nie wyrzuca danych do tabeli tak jakby pętla nie działała ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:53 |