![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wszystkim. Oczywiście jestem bardzo początkujący, mam taki problem.
Mam dwie tabele: art_odziezowe oraz art_odziezowe_magazyn. Nie wiem jak skonstruować zapytanie, by sprawdzało one dane z drugiej tabeli(z magazynu). Chodzi mi o cenę, która jest w magazynie.
Mam zrobioną relację w phpMyAdmin, opierającą się na id. Przy okazji, mam niby zrobione wszędzie kodowanie utf-8, także w phpMyAdmin powybierałem do tabel utf-8 ale w przeglądarce po wyciągnięciu danych polskie znaki się nie wczytują, wychodzą tylko jakieś dziwne znaki. Wiecie w czym sęk? Dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 18 Dołączył: 5.02.2016 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wszystkim. Oczywiście jestem bardzo początkujący, mam taki problem.
Mam dwie tabele: art_odziezowe oraz art_odziezowe_magazyn. Nie wiem jak skonstruować zapytanie, by sprawdzało one dane z drugiej tabeli(z magazynu). Chodzi mi o cenę, która jest w magazynie.
Mam zrobioną relację w phpMyAdmin, opierającą się na id. Przy okazji, mam niby zrobione wszędzie kodowanie utf-8, także w phpMyAdmin powybierałem do tabel utf-8 ale w przeglądarce po wyciągnięciu danych polskie znaki się nie wczytują, wychodzą tylko jakieś dziwne znaki. Wiecie w czym sęk? Dziękuję za pomoc.
Swoją drogą, Twoja pętla while przy $row jest bardzo kiepska. Jeżeli w bazie będzie kilka wyników, każdy wyświetli się w nowej tabeli, bo w pętli dałeś <table> zamiast poza pętlą. Poza tym "\n" jest nie potrzebne, skoro to jest pętla z użyciem <table>, każde użycie <tr> i tak przeniesie kolejną linię niżej. Zmień na:
Właściwie nie wiem, czego potrzebujesz. Podaj konkretnie, co chcesz, bo tak lakonicznie to napisałeś. Plik index.php przekonwertuj na UTF-8 (np w notepadzie++), na początku strony w <head> dodaj: <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" /> </head> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:47 |