![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem laikiem i mam problem ze stworzeniem formularza, z którego dane które przychodzą na maila będą przedstawiane w tabeli jak na zdjęciu. ![]() Mam taki kod i proszę o pomoc co i gdzie zmienić aby prezentowało się to w tabelce, bo narazie jest ciąg tekstu ;(
Ten post edytował Kshyhoo 20.10.2016, 10:49:25
Powód edycji: [Kshyhoo]: bb-code
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Do tworzenia tabelek uzywa sie TABLE w html. Milej lektury
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W html wiem jak zrobic, chodzi o tabele z formularza przesłaną na maila.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skoro chcesz miec taka ladne tabele w mailu to musisz maila wyslac jako html a jego trescia bedzie twoja tabela HTML ktora rzekomo wiesz jak zrobic
Zeby maila wyslac jako html musisz ustawic odpowiednie naglowki Tu http://php.net/manual/en/function.mail.php masz podane przyklady -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
A jak wstawić zmiennną dla każdego pola? Bo jak mam tak to wyskauje mi błąd.
Kod $message = '
<html> <head> </head> <body> <table> <tr> <th>Nazwa leku</th><th>Dawka leku</th><th>Ilość opakowań</th><th>Opcja</th> </tr> <tr> <td>"$n1"</td><td>"$d1"</td><td>"$i1"</td><td>"$o1"</td> </tr> </table> </body> </html> '; |
|
|
![]()
|
|
Jak wyskakuje blad, to nalezy ten blad pokazac...
$zm = 'blabla' .$jakaszmiena . 'blabla'; lub $zm = "blabla $jakaszmienna blabla"; Zwroc uwage ne uzyte apostrofy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Parse error: syntax error, unexpected '$n1' (T_VARIABLE) in /home/strona/ftp/test/kontakt.php on line 55
Po kliknięciu wyślij wyskakuje ten błąd. Teraz taki mam kod Kod <?php
$name = $_POST['name']; $pesel = $_POST['pesel']; $lekarz = $_POST['lekarz']; $email = $_POST['email']; $n1 = $_POST['n1']; $d1 = $_POST['d1']; $i1 = $_POST['i1']; $o1 = $_POST['o1']; $n2 = $_POST['n2']; $d2 = $_POST['d2']; $i2 = $_POST['i2']; $o2 = $_POST['o2']; $n3 = $_POST['n3']; $d3 = $_POST['d3']; $i3 = $_POST['i3']; $o3 = $_POST['o3']; $n4 = $_POST['n4']; $d4 = $_POST['d4']; $i4 = $_POST['i4']; $o4 = $_POST['o4']; $n5 = $_POST['n5']; $d5 = $_POST['d5']; $i5 = $_POST['i5']; $o5 = $_POST['o5']; $n6 = $_POST['n6']; $d6 = $_POST['d6']; $i6 = $_POST['i6']; $o6 = $_POST['o6']; $info = $_POST['info']; $odkogo = "sandra.laura@gmail.com"; $dokogo = "sandra.laura@gmail.com"; $tytul = "Formularz zgłoszenia- Recepty"; $wiadomosc = ""; $wiadomosc .= "Imie i nazwisko: " . $name . "\n"; $wiadomosc .= "PESEL: " . $pesel . "\n"; $wiadomosc .= "Nazwisko lekarza: " . $lekarz . "\n"; $wiadomosc .= "Email: " . $email . "\n"; $wiadomosc .= " <html> <head></head> <body> <table> <tr> <th>Nazwa leku</th><th>Dawka leku</th<th>Ilość opakowań</th><th>Opcja</th> </tr> <tr> <td>"\n1"</td><td>"$d1"</td><td>"$i1"</td><td>"$o1"</td> </tr> </body> </html> "; $sukces = mail($dokogo, $tytul, $wiadomosc, "Od: <$odkogo>"); if ($sukces){ print "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=potwierdzenie.php\">"; } else{ print "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=error.html\">"; } ?> |
|
|
![]()
|
|
zwroc uwage jak ja wkladam zmienne gdy uzywam " a jak ty...
I zacznij w koncu uzywac BBCODE PHP a nie CODE -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
sorry
nie do końca wiem o co Ci chodzi z tymi " Byłabym wdzięczna za podpowiedź gdzie leży błąd, bo już się z tym męczę kilka dni |
|
|
![]()
|
|
Ja robie tak:
$zm = "blabla $jakaszmienna blabla"; Ty robisz tak $zm = "blabla "$jakaszmienna" blabla"; Naprawde nie widzisz roznicy miedzy tymi dwoma tekstami? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Czyli powinno być tak.
Udało mi się wysłać wiadomość i działają zmienne ale z kolei nie wyświetla się w formie tabeli tylko kod się pokazuje ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Przeciez mowilem, ze zeby wyslac maila jako HTML masz ustawic wpierw odpowiedni naglowek dla tego maila. Podalem ci nawet linka gdzie pokazuja jak to zrobic. Ustawilas ten naglowek? Nie.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
No ale przekazalas te $headers do funkcji mail()?
|
|
![]()
|
|
Ok już działa
![]() ![]() jeszcze małe pytanko jeżeli chodzi o styl tabeli to mogę to zrobić normalnie w sekcji head? |
|
|
![]()
|
|
Tak
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 11:05 |