![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie za dużo umiem w JS, a temat zahacza o JS więc pisze tutaj ![]() Otóż chciałem zrobić coś takiego jak 'dynamiczne linki' czyli html znacznik <a> który href i anchor text miałby dynamicznie ustalany przez zmienną w JavaScripcie. Konkretnie mam taki kod: <script type="text/javascript"> var sourcewww = localStorage.getItem("cms_sourcewww"); //alert(localStorage.getItem("cms_sourcewww")); //ten alert działa poprawnie ![]() </script> <div class="buttons"> <a href="/" class="regular roundies important">Przejdź do strony głównej</a> <a href="http://www.mojastona.pl/webpage/porownanie-ofert.html" class="regular roundies important">Wróć do porównania ofert</a> //!! właśnie ten link powinien być dynamiczny ![]() </div> I teraz - jak to zrobić aby w tym linku href i anchor text (pogrubione) posiadały wartości ustalone przez sourcewww w kodzie JS powyżej ![]() Dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Nie za dużo umiem w JS, a temat zahacza o JS więc pisze tutaj ![]() Otóż chciałem zrobić coś takiego jak 'dynamiczne linki' czyli html znacznik <a> który href i anchor text miałby dynamicznie ustalany przez zmienną w JavaScripcie. Konkretnie mam taki kod: <script type="text/javascript"> var sourcewww = localStorage.getItem("cms_sourcewww"); //alert(localStorage.getItem("cms_sourcewww")); //ten alert działa poprawnie ![]() </script> <div class="buttons"> <a href="/" class="regular roundies important">Przejdź do strony głównej</a> <a href="http://www.mojastona.pl/webpage/porownanie-ofert.html" class="regular roundies important">Wróć do porównania ofert</a> //!! właśnie ten link powinien być dynamiczny ![]() </div> I teraz - jak to zrobić aby w tym linku href i anchor text (pogrubione) posiadały wartości ustalone przez sourcewww w kodzie JS powyżej ![]() Dzięki Jaki jest sens robienia tego w JS? Nie możesz już na etapie budowania strony? O ile robisz to w php... Ale dodaj sobie jakieś id lub klasę do elementu a oraz następujący skrypt (jeśli masz dodane jQuery):
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie x jest wyciągnięty z local storage. Selektor może być inny. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedzi, generalnie potrzebne mi to do tego:
1. Jest sobie serwis o nieruchomościach 2. W pewnych miejscach serwisu zrobiłem wyskakujące okienko (confirm) "Zapraszamy do zarejestorwania się" + przekierowanie na formularz kontaktowy (a do tego odrazu zapisuję w localstorage adres strony z której user przechodzi (= sourcewww)) 3. No i jak już user się zarejestruje to wypada go spowrotem przekierować do strony źródłowej ...a tychże stron może być kilka.. :/ Więc ten link "powrót" musi być dynamiczny a nie statyczny. Generalnie jeszcze jestem początkujący w JS, a Wasze skrypty trudne :|... ale znalazłem też coś takiego: http://www.w3schools.com/jsref/tryit.asp?f...elmnt_innerhtml gdzie metodą getElementById podmienia się różne właściwości linku. A więc ja najpierw robię link jakikolwiek, a na końcu strony mam skrypcik, który robi: document.getElementById("l_sourcewww").innerHTML = "Przejdź do strony źródłowej"; document.getElementById("l_sourcewww").href = localStorage.getItem("cms_sourcewww"); document.getElementById("l_sourcewww").target = "_blank"; i działa ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:59 |