![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hejka. Mam taki kod jak poniżej. W tabeli sql, z której wybieram dane mam np model telefonu i cztery różne ceny, cena produktu dla klienta indywidualnego, serwisu, i cena serwisu dla klienta indywidualnego i serwisu. Teraz moje pytanie. Chciałbym, żeby wysłane zostało zapytanie do bazy danych (INSERT - wiem jak to zrobić) z checkboxami z tej bazy danych a z checkboxami szło ilość kwota i nazwa produktu. Podpowiecie jak?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak potrafisz tworzyć INSERTY, to wiesz że do bazy powinieneś zapisywać produkty jako numery, a nie stringi.
Czyli: 'zaznaczonyprodukt' tutaj powinien mieć wartość TRUE lub FALSE. Cena powinna być poza INPUT, najlepiej w tagu LABEL. 'produkt' => powinien mieć ID produktu, a nie cenę. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok.
To zrozumiałe ale jak wyciągnąć z checkboxa no id z pętli While? Będę miał np 10 różnych typów i zaznaczę trzy z nich. Jak mogę rozpoznać te trzy? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyslij sobie tablice - czyli dla name checkboxa zamiast zaznaczonyprodukt dajesz zaznaczonyprodukt[>>tu wstaw id produktu <<].
No i to samo z iloscia. Ten post edytował kapslokk 15.10.2016, 20:25:20 |
|
|
![]()
|
|
No i poprawiłem
Mam coś takiego i za Boga nie wiem jak dobrać się do ID tego zaznaczonego.
Mam coś takiego - zapisuje mi do bazy dane i jest ok. Ale!!! Miałem w label dodać ilość - niestety POST pokazuje mi tylko jedną ilość. Jak zrobić, żeby przypisywał do każdego checkboxa ilość?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeden np telefon o id 1 to trzy inputy:
dla id 2 : Po wysłaniu formularza w $_POST['id'] bedziesz mial tylko te id ktore zaznaczyles. Czyli możesz zrobic
|
|
|
![]()
|
|
kapslokk WIELKIE dzięki - zasługujesz na piwo. ![]() A jeżeli chciałbym dorzucić radio i do każdego input radio dopisać wartość. Mam coś takiego w label (pętla nie działa) można wybrać tylko jedno radio z na przykład 10.
Zmieniłem na takie coś - jak coś to poprawcie
+ Kod po wysłaniu formularza
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:08 |