![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie, na pewno są tu zwolennicy javy i do nich kieruję ten wątek.
Od lat zajmuje się PHP i tylko PHP. Z wiekiem zauważam, że co raz trudniej przyswajać nowe rzeczy, potrzeba więcej samozaparcia, żeby się czegoś nauczyć, a w samym PHP, żeby nadążyć jest czego się uczyć. Ale żeby odświeżyć umysł, zastanawiam się nad stworzeniem kilku aplikacji w javie, o której nie mam pojęcia. Zdarzyło mi się kiedyś zrobić prostą apkę z webview (tak, oszukałem ![]() ![]() 1. Jak wygląda kwestia baz danych i kompilacji aplikacji dla klienta? Na prosty rozum, czy baza zostaje "wkompilowana" w aplikację, jeśli tworzę prosty program? Jaka baza? 2. Jak tworzycie interface graficzny? Bo wiem, że można trzymać się htmla, ale z tego co czytam, chyba nie jest to najlepsze wyjście. 3. Z jakiego środowiska korzystacie? Popularne IDE? 4. Czym się warto zainteresować, frameworki, bilbioretki? Ten post edytował Daimos 14.10.2016, 20:29:06 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:33 |