![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam url: /index.php?data=2016-10-13
chciałbym przeskakiwać po datach klikając w linki -1 dzień, +1 dzień, -6 tyg, +6 tyg. <?php $getdata = $_GET['data']; echo $getdata; $date_format = 'Y-m-d'; $getminusoneday = strtotime('-1 day'); $getminussixweeks = strtotime('-6 weeks'); $getplusoneday = strtotime('+1 day'); $getplussixweeks = strtotime('+6 weeks'); #daty krótki format bez czasu $today = date($date_format); $minusoneday = date($date_format, $getminusoneday); $minussixweeks = date($date_format, $getminussixweeks); $plusoneday = date($date_format, $getplusoneday); $plussixweeks = date($date_format, $getplussixweeks); ?> teraz pobiera aktualną datę i względem niej liczy a chcę aby liczył względem daty z url (wtedy będzie można klikając np.+1 dzień przechodzić coraz dalej, teraz zatrzymuje się na dniu jutrzejszym) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie o to chodzi. tu jest strona:
http://dentopolis.org/scr/index.php?lekarz...data=2016-10-13 link 'dzisiaj' działa dobrze.wraca do aktualnego dnia.ale chcę żeby przyciski działały na podstawie nie dzisiejszej daty ale daty z pola GET w url. (to pozwoli na wielokrotne przechodzenie np +1 dzień) Ten post edytował dentopolis 13.10.2016, 18:46:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To w czym problem?
zamiast podawać w parametrze datę dzisiejszą to wrzucaj datę z GET
i jeżeli $_GET['data] jest pusta, to wyrzuci datę z dnia dzisiejszego, a następnie kolejne funkcje utworzą daty o 1 dzień większą, 7 dni większą, o miesiąc większy i datę która będzie z 6M. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 13:33 |