![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem początkującym programistą. Mam kilka pytań
1) Jak zrobić upload plików bez przeładowania strony? Czy są do tego jakieś darmowe skrypty? 2) Mam coś takiego jak aktualności/sportowiec/michał lub aktualności/kobiety/elka, gdzie aktualnosci menu główne, sportowiec to podmenu a michał to link do danej aktualności.. Poczytałem troche o tym i wychodzi mi ze aktulnosci to klasa, metoda to sportowiec, a michal to dana. Ale jak zrobic dynamiczne menu dla poszczegolnych modułów. Mam aktualności moduł i chce zeby bylo menu/submenu/artykuł. Jak cos takiego osiągnąc? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Należy zastosować JavaScript aby robić upload bez przeładowania strony, a skrypty JS także z plikami PHP znajdziesz w sieci. np. http://codular.com/javascript-ajax-file-upload-with-progress
2. Robisz analogicznie do tego co masz czyli: - tworzysz klasę menu, metody submenu i wprowadzasz do tych funkcji daną która wyświetla treść. Ale pytanie jaki framework używasz teraz czy w ogóle używasz? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:29 |