![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 10 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
mam tu takie coś (skrypt) w dokumencie skrypt.php:
i chciałbym aby po wybraniu adresu, np. skrypt.php?do=010 wartość parametru DO, czyli 001 była ustawiana jako wartość dla $no (2. linijka w kodzie). Myśle ze rozwiązaniem byłoby, gdyby wartością dla $no była różnica: "skrypt.php?do=" - nazwa pliku Umie ktoś to zrobić i mi pomóc? Proszę i z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz jakoś dokladniej wyjaśnić o co Ci chodzi? Bo z tego co udało mi sie zrozumieć to po prostu chodzi Ci o $no = $_GET['do'];.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 10 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce ten skrypt wykorzystać do galerii zdjęć.
Załóżmy, że ktoś otwiera dok.: skrypt.php?do=010, wtedy to '010' ustawiane jest jako wartość dla '$no' i automatycznie pokazywany jest wtedy numer fotki oraz tworzona jest ścieżka do pliku. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalej nie wiem czy ma być $no. W jaki sposób ma wskazać na nazwę pliku. Czy jest to przypisany do nazwy identyfikator z bazy danych, czy co?
Tak to może być na przykład:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Chodzi o to że gdy nawet wpisze zmyśloną wartość dla "skrypt.php?id=" , np. "145985BB", to wtedy to co on wpisał ("145985BB") bedzie ustawiane takze jako wartość dla $no i tym samym bedzie tworzona zakładka o tej nazwie:
i wyświetlane będzie to co on wpisał: oraz do "145985BB" zostanie dodane ".jpg": |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 00:48 |