![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 7 Dołączył: 3.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym stworzyć możliwość definiowania wiadomości email w panelu Sonata.
Mam tutaj na myśli, że admin tworzy wiadomość email i po kliknięciu na wyślij jest wysyłana do wszystkich użytkowników. Jest w sonacie coś takiego możliwe? pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak
-------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 7 Dołączył: 3.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jest gdzieś to opisane? szukałem w googlach i nie mogę nic znaleźć.
Samo potwierdzenie rejestracji i resetowanie hasła to już mam z fos user bundle. Chcę tylko tworzyć wiadomość własną na jakiś temat i móc rozesłać ją do wszystkich użytkowników. Meil ma mieć temat i treść. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dlaczego zakładasz, że jest na to gotowiec?
Skoro jest jak mówisz i nie ma tego "out of the box" to najlepszym rozwiązaniem jest to napisać, nie mniej jednak, jest to możliwe. -------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
Nie szukam gotowca, tylko opis samego mechanizmu do meili w sonacie.
W sonacie jestem początkujący i nie za bardzo jeszcze wiem jak zrobić coś niestandardowego. Ten post edytował Crash89 7.10.2016, 21:42:54 |
|
|
![]()
|
|
A czym jest "mechanizm do meili w sonacie"?
Z tego co wiem, to sonata nie ma dedykowanego mechanizmu do tego typu operacji, a to znaczy, że jeżeli cokolwiek tam jest, to jest to oparte o SwiftMailer zawarty w Symfony 2/3. A jak to zrobić? Pewnie zapiszesz html w formie tekstu w bazie danych (jakiejkolwiek), zapewne będziesz chciał korzystać w nim z TWIG'a, więc będziesz musiał utworzyć obiekt, który zamiast linku do templatki przyjmuje string (templatkę), a to po "renderingu" wpakujesz jako BODY do wiadomości? -------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Myślałem żeby meil zawierał tytuł i treść, którą będzie można wypełnić przez CKEditor.
To sobie admin wypełni w formularzu. Na koniec wybierze grupę użytkowników do której ma trafić wiadomość. Zamierzam wykorzystać SwiftMailer, choć jeszcze z niego nie korzystałem. Dzięki za rady Możesz wykorzystać batch action, napisać własną logikę z rozsyłaniem emaili. Próbuję wykorzystać batch action ale wyskakuje mi błąd przy dodawaniu akcji, oto on: A `Sonata\AdminBundle\Controller\CRUDController::batchActionSend` method must be callable Robię wszystko jak jest w dokumentacji. Oto mój kod:
EmailAdmin:
Wydaje się jak by nie korzystał z tego nowego kontrolera, tylko pobierał ten z sonaty. Ten post edytował Crash89 10.10.2016, 13:55:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zarejestrowałeś serwis w admin.yml?
Ten post edytował Boshi 17.12.2016, 16:36:53 |
|
|
![]()
|
|
Zarejestrowałeś serwis w admin.yml? Nie, w dokumentacji na ten temat nic nie ma. Ale próbowałem coś takiego zrobić w services.yml
Może źle to definiuję, zmieniłem sobie nazwe z CRUDController na emailAdminController Ten post edytował Crash89 17.12.2016, 18:29:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:13 |