![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czy jest ktoś w stanie napisać mi jak łatwo zrobić coś takiego aby po najechaniu na
ktory zawiera ktory pobiera mi nazwe(numer produktu) wyswietlał się dymek w stylu title i pokazywał tabele z surowcami do produktu ktore zawierają się w osobnej tabeli gdzie: kolumna1: ID kolumna2: sur (nazwa surowca) kolumna3: lak (numer produktu) wiem ze potrzebuje pobrać i teraz row'ami sobie wyświetlać te surowce gdzie lak = produkt natomiast nie wiem czy dobrze mysle i nie potrafie tego wyswietlic ;/ czytałem o tooltipie ale nie potrafie tego ogarnąć, bardzo prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<td data-tooltip="<table><tr><td>Surowce</td></tr></table>">'. $row['produkt'] .'</td>
+ jakiś skrypt JS tooltip, który pozwala na użycie HTMLa. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Html'a? ale moment bo nie rozumiem czy moge prosic o jakis przykłąd w JS ktory wyszuka mi w tabeli 'surowce' wszystkie pozycje gdzie lak = Produkt?
bo ja ogólnie z tym mam problem... ja sobie tooltipa zrobiłem wyswietla tabele ale nie wiem jak to zrobic zeby do danego rekordu szukał mi wybranych surowców |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie to samo co tutaj: http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...t&p=1201455 (zamiast clicka mouseenter)
Klikając rekord masz np jego id. Wysyłasz Ajaxem żądanie które odpyta bazę i zwróci JSON/HTML który następnie wepchniesz do tooltipa. Funkcje mysql są przestarzałe. Używa się mysqli albo pdo. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Html'a? ale moment bo nie rozumiem czy moge prosic o jakis przykłąd w JS ktory wyszuka mi w tabeli 'surowce' wszystkie pozycje gdzie lak = Produkt? bo ja ogólnie z tym mam problem... ja sobie tooltipa zrobiłem wyswietla tabele ale nie wiem jak to zrobic zeby do danego rekordu szukał mi wybranych surowców Sam przecież napisałeś jak wygląda zapytanie w temacie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak bo gdybym chciał sobie na oddzielnej stronie bądź tabeli wyświetlić to akurat to potrafię tylko u mnie problem jest taki ze ja nie potrafię tego zrobić w Javie aby do każdego z rekordów oddzielnie sprawdzał mi które surowce do tego pasują.
ale cos poszukam jak juz wspomniał Viking i mysle ze się uda ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:53 |