![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2015 Skąd: Sierpc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem jak wiadomo w PHP 5.4 zrezygnowano ze zmiennych globalnych. Więc przez to mi nie działa formularz logowania/rejestracji itp.
W sieci znalazłem coś jakby "symulator" owych zmiennych
Czy to wystarczy? Dodam, że po prawidłowym wypełnieniu formularza np z logowaniem pokazuje mi się błąd 404, oczywiście plik istnieje na serwerze. Co mogę zrobić? Nie mam już siły ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat jak wiadomo w PHP 5.4 zrezygnowano ze zmiennych globalnych. O, a to ciekawe. Mozesz rozwinac swoja mysl bo uzywalem zarowno 5.4, 5.6 teraz jade na php7 i ciagle jakos zmienne globalne dzialaja... ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2015 Skąd: Sierpc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O, a to ciekawe. Mozesz rozwinac swoja mysl bo uzywalem zarowno 5.4, 5.6 teraz jade na php7 i ciagle jakos zmienne globalne dzialaja... ![]() http://www.php.net/manual/en/security.globals.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
edit: ach, te 'globals'.
No to zamiast bez sensu probowac do nich wrocic, wypadaloby zaczac uzywac w koncu $_POST, $_GET itd. to sie nazywa postep ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
No ale ta dyrektywa w zaden sposob nie wylacza ani POST ani GET. Chyba cos zle zrozumiales... Moze pokaz kod i napisz dokladnie z czym problem
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No ale ta dyrektywa w zaden sposob nie wylacza ani POST ani GET. Chyba cos zle zrozumiales... Moze pokaz kod i napisz dokladnie z czym problem Nawet i tu wyrzuca 404 po naciśnięciu przycisku
|
|
|
![]()
|
|
Problem nie ma zadnego zwiazku z globalsami... skad ci w ogole przyszedl do glowy ten pomysl?
404 oznacza ze strona nie istnieje. sprawdz czy linki poprawne itp. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Problem nie ma zadnego zwiazku z globalsami... skad ci w ogole przyszedl do glowy ten pomysl? 404 oznacza ze strona nie istnieje. sprawdz czy linki poprawne itp. Jak może link nie istenieć skoro odwołanie w formularzu jest do tego samego pliku, który posiada formularz..... ![]() |
|
|
![]()
|
|
ja tam widze ze odwolujesz sie do pliku link.php w formularzu. Skad niby mialem wiedziec, ze tez pokazujesz mi tresc pliku link.php.... Wrozka nie jestem :/
Wracajac do problemu: ino ze moze link jest jakims lamancem a ty ustawiles nagles sciezke bazowa i link prowadzi juz gdzie indziej. porownaj czy klikniety link na pewno prowadzi do dokladnie tej samej sciezki -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ja tam widze ze odwolujesz sie do pliku link.php w formularzu. Skad niby mialem wiedziec, ze tez pokazujesz mi tresc pliku link.php.... Wrozka nie jestem :/ Wracajac do problemu: ino ze moze link jest jakims lamancem a ty ustawiles nagles sciezke bazowa i link prowadzi juz gdzie indziej. porownaj czy klikniety link na pewno prowadzi do dokladnie tej samej sciezki Prowadzi do tej samej ścieżki, mam dwa serwery VPS'a z VestaCP tam nie ma problemu, problem pokazuje się, gdy przeniosę stronę na dedyka również z VestaCP, konfiguracja oprowgramowania jest taka sama. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co masz w plikach gora.php i stopka.php?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A próbowałeś usuwać atrybut action formularza? <form method="post" >
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Nie masz jakiegos przekierowania w pliku gora.php? Załaduj sobie formularz w przeglądarce i sprobuj dodać w gora.php
w pierwszej linii i wyslac formularz. I jeśli masz htaccess to go pokaż, jeśli nie to vhost. Ten post edytował kapslokk 29.09.2016, 11:19:27 |
|
|
![]()
|
|
Nie masz jakiegos przekierowania w pliku gora.php? Załaduj sobie formularz w przeglądarce i sprobuj dodać w gora.php w pierwszej linii i wyslac formularz. I jeśli masz htaccess to go pokaż, jeśli nie to vhost. Nie mam żadnego przekierowania. Zainstalowalem ponownie maszynę, i vestę. Może gdzieś był błąd. Pozostaje czekać Temat do zamknięcia. Pomogło przeinstalowanie maszyny, zainstalowanie Debiana + VestaCP. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 13:55 |