![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 1 Dołączył: 16.09.2016 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Niestety przeszukując zasoby internetu nie mogę znaleźć tutoriala jak pobrać dane na swoją stronę. Jak już znalazłam jakieś kody to nie działają, albo ja ich nie potrafię użyć (to drugie bardziej prawdopodobne). Doszłam do przycisku logowania, ale tez wyskakuje błąd i nie bardzo wiem co dalej. Zna ktoś może jakieś tutoriale, albo powie co po kolei powinnam zrobić? Jestem wzrokowcem i najszybciej kumam o co chodzi jak widzę przykład. Niestety jedyne przykłady jakie znalazlam dotyczą umieszczenia wtyczki do pobierania danych przez google a nie pobierania danych Z google ![]() Ten post edytował chomikiki 21.09.2016, 11:08:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A te przykłady nie wystarczają? https://developers.google.com/analytics/dev...art/service-php
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 1 Dołączył: 16.09.2016 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok. robiłam tak jak kazali i znowu problem...
pobieram repozytorium git clone -b v1-master https://github.com/google/google-api-php-client.git robię tak jak jest w instrukcji
a dostaje błąd: "Fatal error: Uncaught Google_Service_Exception: Error calling GET https://www.googleapis.com/books/v1/volumes...y=YOUR_APP_KEY: (400) Bad Request in C:\[...]\google-api-php-client\src\Google\Http\REST.php:110 Stack trace: #0 C:\[...]\google-api-php-client\src\Google\Http\REST.php(62): Google_Http_REST::decodeHttpResponse(Object(Google_Http_Request), Object(Google_Client)) #1 C:\[...]\google-api-php-client\src\Google\Task\Runner.php(174): Google_Http_REST::doExecute(Object(Google_Client), Object(Google_Http_Request)) #2 C:\[...]\google-api-php-client\src\Google\Http\REST.php(46): Google_Task_Runner->run() #3 C:\[...]\google-api-php-client\src\Google\Client.php(593): Google_Http_REST::execute(Object(Google_Client), Object(Google_Http_Request)) #4 C:\[...]\google-api-php-client\src\Google\Service\Resource.php(240): Google_Client->execute(Object(Google_Http_Request)) #5 C:\[...] in C:\[...]\google-api-php-client\src\Google\Http\REST.php on line 110" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W miejscu "YOUR_APP_KEY" wstawiłaś swój klucz? Czy lecisz z copy-paste tak jak było i nawet nie czytałaś tego kodu?
|
|
|
![]()
|
|
nie zauważyłam tego... a gdzie ten klucz znajdę?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
mam cos takiego
i nic... dostaje pustą stronę. Nie ma błędów ale też nie ma wyniku. Co robię nie tak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pusta strona oznacza błędy ale ich nie wyświetlasz. Temat: Jak poprawnie zadac pytanie oraz przygotowac srodowisko pracy
Zapewne na dzień dobry __DIR__ . '/[...]/client_secret.json i [...] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
po wklejeniu:
error_reporting(E_ALL); ini_set('display_errors','1'); na początku strony pokazuje: "Fatal error: Uncaught exception 'Google_Exception' with message 'Invalid client secret JSON file.' in /[...]/google-api-php-client/src/Google/Client.php:171 Stack trace: #0 /[...]/view/admin/HelloAnalytics.php(47): Google_Client->setAuthConfig('/home/admin/web...') #1 /[...]/view/admin/HelloAnalytics.php(30): initializeAnalytics() #2 {main} thrown in /[...]/google-api-php-client/src/Google/Client.php on line 171" Ponieważ nie mogę ujawnić strony pod [...] kryje się link do głównego folderu. view\admin\HelloAnalytics.php [30] $analytics = initializeAnalytics(); [35-52]
google-api-php-client\src\Google\Client.php [166-178]
nawet po ponownym pobraniu pliku (niby właściwego dla utworzonego projektu w "console.developers.google.com/apis/credentials") nie działa ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ta linia
zwraca ten wyjątek więc coś jest nie tak z $data. Według tego kodu ma być tam jakiś obiekt z wartością installed albo web. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
do tego niestety sama doszłam
![]() EDIT Dodam, że jak użyję kodu
To listuje mi całą zawartość pliku json. Ścieżka podana wyżej została zamieniona na link bezpośredni, więc powinno być ok. i powinno mieć możliwość dostać się do pliku. Niestety nawet To nie pomogło. Ten post edytował chomikiki 23.09.2016, 07:32:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 19:26 |