![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam kilka tabel w bazie
Brandsa - |id|name| templates - |id|brand_id|name projects - |id|brand_templates|email|... Na stronie mam kilka selectow w których użytkownik własnie wybiera Select 1 - Wyszukiwanie po email Select 2 - Wyszukiwanie po templates Select 3 - Wysuzkiwanie po brand I chciałbym w jednym zapytaniu przeszukac tabele projects z wykorzystaniem tych selectow czyli np Uzytkownik zaznacza TYLKO email - Wyszukuje tylko w projects->email Uzytkownik zaznacza email i templates -> Zapytanie przeszukuje baze, wyszukuje wszystkie emaile ktore pasuja do wybranego a nastepnie znów wykonuje sie zapytanie ktore pobiera template_id z tabeli projects) i wyswietla zaweza wczesniejsze wyniki tak by w rezultacie otrzymac wyniki tylko z wybranym emailem i wybranym template itp. Nie wiem czy jasno to opisałem ale chyba tak. W skrócie potrzebuje przeszukac kilka tabel jednoczesnie EDIT Podbijam, Chyba nikt wcześniej mnie nie zrozumiał to chciałbym wytłumaczyć jeszcze raz ![]() Mam trzy tabele w bazie Pierwsza to project |id|name|template_id| 1|Ala|1 2|Magda|3 3|Kasia|5 Druga to template |id|template_name|brand_id 1|koty|1 3|psy|2 5|chomiki|3 Trzecia brand |id|brand_name| 1|dom 2|blok 3|ogród Chciałbym dowiedziec sie (zapytaniem) jaki brand_name Ma np Magda z tabeli project o id 2 Ten post edytował upeertv 20.09.2016, 10:54:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 13:45 |