![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam ponownie.
Szukałem, próbowałem, nic. Otóż chciałbym zrobić, aby przycisk (jakiś tam) był dostępny do kliknięcia powiedzmy co 2 godziny (czas pobierany z bazy). Jaki mam kod? Pobieranie aktualnej godziny: Wstawianie do bazy ostatniej godziny danego użytkownika:
I powiedzmy ten przycisk: Dokładniej chodzi o to, że jak dany użytkownik naciśnie ten przycisk (to mam zrobione że godzina kliknięcia idzie do mysql). Chciałbym aby odczytywało z bazy ostatnią godzine kliknięcia (przez danego usera oczywiście) i jeżeli jest 2 godziny lub wyżej (od tego czasu) żeby mógł kliknąć. Jeżeli jest poniżej to nie. Proszę o pomoc. Ten post edytował Marcinekk 14.09.2016, 19:28:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób zapytanie do bazy które sprawdzi godzinę kliknięcia i porównaj z aktualną godziną , jeżeli jest większa od godziny w bazie o te twoje 2 godziny to przycisk się pojawi jeżeli nie to go nie będzie
A żeby to działało bez odświeżania strony to musisz zrobić to w JS Skrypt JS może sprawdzać co określony czas w twoim wypadku 2 godziny i wyświetli przycisk |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dobra, jakoś sobie poradziłem. Do zamknięcia
Ten post edytował Marcinekk 14.09.2016, 19:30:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.07.2025 - 11:07 |