![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 36 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym Was prosić o radę jak najlepiej podejść do tematu, który niżej opiszę. Mam tymczasową tablicę dla każdego produktu:
Na jej podstawie muszę wygenerować grupy, które nie mają więcej niż 50 znaków. Ważne by skrypt kontynuował przeszukiwanie tablicy, jeżeli dana fraza jest już zbyt długa, a następnie do niej wracał, podczas generowania kolejnego tytułu. Czyli jeżeli mam grupę: "GOLF IV PASSAT JETTA POLO TRANSPORTER T4", w tym przypadku zostaje mi 10 znaków, więc kolejna pozycja "TRANSPORTER T5" musi zostać pominięta, następnie przechodzi do grupy AUDI i wybiera kolejną pozycję. Tytuł wyglądałby następująco: "GOLF IV PASSAT JETTA POLO TRANSPORTER T4 AUDI A2". W następnej kolejce wybierze wszystkie pozycje "AUDI", a następnie doda "TRANSPORTER T5". Jaki sposób będzie najrozsądniejszy? Ten post edytował kristaps 13.09.2016, 19:38:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed Twoją edycją:
może coś z tego utkasz. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 36 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 20:09 |