![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć
Mam swoje rozszerzenie twiga, które zapisuje w bazie w treści np: Lorem ipsum dolor sit amet enim. Etiam ullamcorper. {{ 'nazwa-bloku'|block|raw }} Lorem ipsum dolor sit amet enim. Etiam ullamcorper. Niestety na stronie pojawia się / wyświetla w takiej samej formie - nie zinterpretowane. Gdy dodam ten zapis bezpośrednio do szablonu strona.html.twig to zadziała. Prosze o pomoc. Ten post edytował dopelganger 13.09.2016, 10:04:01 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Rownie dobrze moglbys zapytac:
Hej, mam w zmiennej php kod php, calosc wyglada tak: $zm = 'echo "blabla"'; Ale gdy robie echo $zm to dostaje na ekranie echo "blala" Widzisz problem? Dokladnie masz to samo w twigu - przekazujesz zmienna do szablonu i sie dziwisz ze wyswietla ci jej zawartosc. Tak to dziala - wyswietla sie zawartosc. Niby czemu twig ma ci wykonac zawartosc tej zmiennej jako twig? Powiedziales mu to? Nie. http://stackoverflow.com/questions/1094520...n-twig-variable -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbowałem coś takiego, do ładowanej treści dodałem rozszerzenie twiga template_from_string:
{% include template_from_string(" {{ content | raw }} ") %} ale nic się nie dzieje, w pliku services.yml zdefiniowałem template_from_string Ten post edytował dopelganger 13.09.2016, 13:26:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
http://twig.sensiolabs.org/doc/functions/t...rom_string.html
Cytat The template_from_string function is not available by default. You must add the Twig_Extension_StringLoader extension explicitly when creating your Twig environment: $twig = new Twig_Environment(...); $twig->addExtension(new Twig_Extension_StringLoader()); No i tam w przykladzie uzywaja include() a ty include bez nawiasow. Nie wiem czy to ma znaczenie, za rzadko siedze w twigu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie powinienes miec przypadkiem: {% include(template_from_string(content|raw)) %}
? Ten post edytował kapslokk 13.09.2016, 13:41:31 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 00:14 |