![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 2 Dołączył: 27.01.2009 Skąd: Warszawa, Mazowieckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
siema!
mam coś takiego:
i wyświetla mi się coś tam, jeśli użytkownik nie jest na której z podanych podstronach. Czy istnieje jakieś bardziej optymalne rozwiązanie? Bo mam w niektórych miejscach 30 takich || $php_self=='/strona11.php' itd. proszę was o pomoc! dzieki dzieki! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 27.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz sobie zrobić tablice i sprawdzać in_array
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 2 Dołączył: 27.01.2009 Skąd: Warszawa, Mazowieckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o to, czy będzie szybciej?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
__ Edit. 12:31 po przemyśleniu: Mozesz do $pageNumbers dodac pusty string '', wraz z skasowaniem z if'a && $php_self !== '/strona.php' Jak masz PHP 5.4+ mozesz zmienic array() na [] co oznacza to samo i jest także szybsze w ms oraz krótsze. I jak sam twierdzisz w niektórych miejscach masz 30+ takich operacji porównania więc te kilka wbudowanych w php funkcji powinno być szybsze. Ten post edytował KsaR 5.09.2016, 11:36:49 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Na pewnie bedzie bardziej czytelniej i łatwiejsze w uzyciu. Co do szybkosci to nawet jesli bedzie szybsze to o jedna petryliardowa sekundy
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 22:23 |