Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Przekazywanie wybranego parametru w formularzu, Problemy z pierwszym projektem w PHP
gervazy89

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie, dziś zacząłem hobbystycznie naukę php i jako pierwszy projekt wybrałem sobie operacje na plikach, taki prosty edytor tekstowy z poziomu przeglądarki, może mi się przydać.

Aplikacja w założeniu powinna pozwolić wybrać plik z listy wybieranej, a po jego wczytaniu do okna formularza powinna pozwolić na edycję zawartości pliku i jego skuteczny zapis.

Opis problemu jaki mam: po wybraniu pliku test2.txt i dopisaniu paru linijek - aplikacja zapisuje wszystko i tak na test1.txt, czyli nie na tym pliku co wybrałem.

Aplikacja dostępna pod: http://s000.tinyupload.com/index.php?file_...894953852571788

PHP z jakiegoś powodu nie zapisuje mi informacji o wybranym pliku - wynika to możę z konieczności ustanowienia sesji, dwóch formularzy typu post, albo może coś źle ustawiłem ?

Po rozwiązaniu problemu zostanie jeszcze kwestia czytania plików .php i ich automatycznego listowania - mile widziane byłyby jakieś małe wskazówki od czego mógłbym zacząć smile.gif. We wczytywaniu plików do okna edycji zastosowałem include, co będzie oczywiście miało negatywny wpływ na pliki typu .php, ale chciałem najpierw żeby działało to na pliki .txt, dopiero potem rozszerzę funkcjonalność.

Jeśli robię też coś nie tak jak trzeba, nie wahajcie się też tego wspomnieć smile.gif

Z góry dziękuję za poświęcony czas, pozdrawiam
RK

Ten post edytował gervazy89 4.09.2016, 09:15:00
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:33