![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, dziś zacząłem hobbystycznie naukę php i jako pierwszy projekt wybrałem sobie operacje na plikach, taki prosty edytor tekstowy z poziomu przeglądarki, może mi się przydać.
Aplikacja w założeniu powinna pozwolić wybrać plik z listy wybieranej, a po jego wczytaniu do okna formularza powinna pozwolić na edycję zawartości pliku i jego skuteczny zapis. Opis problemu jaki mam: po wybraniu pliku test2.txt i dopisaniu paru linijek - aplikacja zapisuje wszystko i tak na test1.txt, czyli nie na tym pliku co wybrałem. Aplikacja dostępna pod: http://s000.tinyupload.com/index.php?file_...894953852571788 PHP z jakiegoś powodu nie zapisuje mi informacji o wybranym pliku - wynika to możę z konieczności ustanowienia sesji, dwóch formularzy typu post, albo może coś źle ustawiłem ? Po rozwiązaniu problemu zostanie jeszcze kwestia czytania plików .php i ich automatycznego listowania - mile widziane byłyby jakieś małe wskazówki od czego mógłbym zacząć ![]() Jeśli robię też coś nie tak jak trzeba, nie wahajcie się też tego wspomnieć ![]() Z góry dziękuję za poświęcony czas, pozdrawiam RK Ten post edytował gervazy89 4.09.2016, 09:15:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:33 |