![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś mi mówi, że po wydaniu wersji 8.0 z instalatorem dla Win zwali się tu DUŻO newbies z problemami.
Ja będę pierwszym (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . Instaluję PG lokalnie jako usługę (WinXP SP1), instalator tworzy nowe konto użytkownika na jej potrzeby, na wszelki wypadek pozwalam na łączenie się z dowolnego komputera, nie tylko z localhosta (od razu dodam, że już tyle razy próbowałem, że chyba sprawdziłem wszystkie możliwe kombinacje). Pod koniec instalacji usługa powinna wystartować, ale nic z tego, dostaję komunikat: "could not connect to the server: Connection refused ([kod]). Is the server running on host 127.0.0.1 and accepting TCP/IP connections on port 5432?" Próbowałem ręcznie wystartować usługę za pomocą MMC w Panelu Sterowania, ale nic z tego ("Usługa Postgre SQL Database Server 8.0 na Komputer lokalny uruchomiła się, a następnie zatrzymała. [bla bla]"). Wreszcie usiłowałem wystartować serwer za pomocą programu pgAdmin III, który jest dołączany do PG, ale i tam się nie udaje -- serwer nie startuje i nie ma żadnego komunikatu o błędzie. Podałem oczywiście właściwy login i hasło do bazy (takie, jak ustawione podczas instalacji), ale problem i tak jest wcześniej z wystartowaniem samej usługi serwera bazy danych. Dodam, że gdzieś w Googlach znalazłem, by wyłączyć firewall. Zrobiłem to, ale nic nie pomogło. Czy ktoś może mi coś podpowiedzieć? I czy komuś udało się w ogóle zainstalować tę >wersję dla Windows? Ten post edytował szafranek.net 19.01.2005, 17:42:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 17:09 |