![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, widziałem dwa tematy na tym forum z takim samym problemem, jednak nie mogę się do nich zastosować, a są już nieco stare w tym czasie mogły się pojawić nowe funkcje, sposoby na to.
Pobieram datę z mysql w postaci yyy.mm.dd chciałbym zrobić dodatkową kolumnę w tabeli która będzie mi pokazywać ile dni już minęło od daty, która jest pobrana z kolumny. Dla przykładu podaję, że data z mysql znajduje się w zmiennej $row['date']; W jaki sposób zrobić, by w dodatkowej zmiennej było zapisywane ile minęło dni od daty podanej w $row['date'] ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
datetime.diff(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
Ten post edytował kapslokk 25.08.2016, 16:18:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I dokładnie to samo masz w mysql. Nie potrzebna ci żadna kolumna.
https://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/dat...nction_datediff |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak, ale nie działa, błąd mam..
No i później dałem echo z $interval w odpowiednim miejscu Tręść błedu: +58 days Catchable fatal error: Object of class DateInterval could not be converted to string in /public_html/index.php on line 68 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co robisz dalej z $interval?
I jak mówiłem, na bazie otrzymasz od razu dni, tylko wyświetlić na stronie. |
|
|
![]()
|
|
A zapomniałem o $interval->format('%a days')
Bo wstawiałem samą zmienną $interval. Problem rozwiązany. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:27 |