![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Sprawa jest taka: Mam stronę na jakimś tam CMS (dostałem, nie tworzyłem), i plik index.php, który wczytuje jakiś tam plik .tpl, w którym jest: Kod <title>{strip} {if $_SERVER["REQUEST_URI"] == '/' or $_SERVER["REQUEST_URI"] == '/pl'}XXXXXX {elseif $_SERVER["REQUEST_URI"] == '/Ofirmie/'} O firmie - XX {elseif $_SERVER["REQUEST_URI"] == '/Oferta/'} Oferta - XX (i dalej podobnie, potem </title> i to samo z resztą treści strony Pod adresem "/" strona wyświetla wszystko, co powinna. Jednak ze wszystkimi "/costam/" sobie nie radzi. Wyskakuje z serwera komunikat, że plik/katalog "/costam/" nie istnieje. Tak na mój początkujący rozum, problemem jest brak .htaccess i jakiejś reguły, która przekieruje wszystkie adresy inne niż "/" na "/" a php będzie wiedziało jaki był adres dzięki $_SERVER["REQUEST_URI"], które w .htaccess pewnie się jakoś ustawia. Nie wiem tylko zupełnie, jak to osiągnąć. Ani nawet, czy dobrze myślę... Dlatego proszę o pomoc :-) Ten post edytował SirValeq 20.08.2016, 13:26:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 02:50 |