![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 4 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć pisze js z wykorzystaniem AMD i architekturze module patter i tak się zastanawiam nam pisaniem testów chociażby dla skila tylko hmm co jak i gdzie? słyszałem o Karma, Jasmine itp co jest przyjemniejsze dla oka (porównuje tu np grunt do gulpa który dla mnie jest lepszy)? Pozdrawiam
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma co porównywać karmy do jasmine, bo obydwa służą czemuś zupełnie innemu. Karma służy do odpalania testów, a Jasmine – do ich pisania.
Osobiście korzystam z karma + mocha + chai + sinon, ale warto też rzucić okiem na intern.js (zwłaszcza, że on jest mocno AMD). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 4 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe no to pojazd (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) hmm z czym bdzie mi najprościej na start? a i może prosiłbym o wyjaśnienie po co w ogóle pisać testy tzn co ma byc ich efektem / wynikiem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a i może prosiłbym o wyjaśnienie po co w ogóle pisać testy tzn co ma byc ich efektem / wynikiem? Testy pisze się po to, żeby mieć pewność, że kod wykonuje to, co chcemy – po prostu. Z czym będzie najłatwiej na start? Prawdę mówiąc nie wiem. Mocha jest dość przyjemna, ale jej odpalanie w przeglądarce już nie bardzo (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:00 |