![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Wiem, że temat był wielokrotnie wałkowany na wielu forach ale zapytam bo wypróbowałem już kilku rozwiązań i nie zadziałało. Mam do usunięcia katalogi a w nich pliki i podkatalogi z kropką np. ".Kosz", w podkatalogach kolejne podkatalogi itd. Czy ma ktoś może wypróbowaną działającą funkcję, która to wszystko usunie i dodatku tak napisaną żeby nie wyjechała ze ścieżki jak np. trafi na empty i nie zaorała całej maszyny? Z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tzn chcesz usunąć same pliki w katalogach?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tzn chcesz usunąć same pliki w katalogach? Dziękuję za inicjatywę. Nie, chcę usunąć katalogi z całą ich zawartością, rekurencyjnie: pliki w podkatalogu 3 poziomu pliki w podkatalogu 2 poziomu i podkatalog 3 poziomu pliki w podkatalogu 1 poziomu i podkatalogi 2 poziomu pliki w katalogu i podkatalogi 1 poziomu katalog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Opcji jest wiele, np:
1. Wywołanie systemowego rm Kod system('rm -rf '.escapeshellarg($dir)); Kod exec('rm -rf '.escapeshellarg($dir)); 2. Glob Kod array_map('unlink', glob($dir.'/*.*')); rmdir($dir); 3. Rekurencyjne usuwanie wszystkich napotkanych plików w katalogach, potem katalogów i ich rodziców. Wykorzystując stare scandir lub nowsze RecursiveDirectoryIterator -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 13:15 |