![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, poszukuję pewnego rozwiązania.
Przykładowo mam tabelę mysql koledzy. Tabela zawiera pola imię, nazwisko, pseudonim, wiek. Potrafię utworzyć skrypt który kasuje cały poszczególny wiersz z danymi zawierającymi imię, nazwisko, pseudonim, wiek. Poszukuję natomiast rozwiązania które pomoże mi skasować (przy użyciu przycisku button) tylko każde poszczególne pole osobno - przykład Imię: Karol -buttondelete Nazwisko: Duży -buttondelete Pseudonim: Boczek -buttondelete Wiek: 25 -buttondelete Czy jest to możliwe? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz
UPDATE koledzy set name = '' WHERE ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, rada celna, dzięki.
Mam dodatkowe pytanie do tego samego zagadnienia. Mam wylistowane dane pola z tabeli (tworzące jeden rząd) i do każdego pola (nie rzędu) mam wstawiony link bądź button usuń i zgodnie z radą robiąc "UPDATE pole1='' ... " usuwa mi się zawartość pola ale pozostaje link lub button do usunięcia. Czy jest możliwość usunięcia z danymi również tego linku do usunięcia przypisanego do pola (nie do rzędu)? Tabela koledzy: Imię Pseudonim Wiek Karol [button usun] Gardy [button usun] 22 [button usun] Z góry dziękuję za wsparcie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prosty if. sprawdzasz czy jest puste pole jeśli tak to nie pokazujesz buttona.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 16:33 |