![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 5 Dołączył: 14.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujące drzewo katalogów:
Kod public_html ♣ index.php ♣ inc ♥ Language.class.php ♣ install ♥ languages ♦ polish.lang.php ♣ languages ♥ polish ♦ polish.lang.php ♦ settings.lang.php Zawartość pliku Language.class.php:
Zawartość pliku languages/polish/settings.lang.php:
Zawartość pliku languages/polish/polish.lang.php:
Zawartość pliku install/languages/polish.lang.php:
Zawartość pliku index.php:
A teraz opiszę mój problem. Wywołanie kodu z pliku index.php powinno dać następujący rezultat: Kod Array ( [0] => Array ( [name] => Polski [pack] => polish ) ) Array ( [0] => Array ( [name] => Polski [pack] => polish ) ) Array ( [ST_NAME] => Polski [ST_CODE] => pl [ST_DIR] => ltr [POZIOMKI] => Lubie poziomki ) natomiast dostaję tylko to: Kod Array ( [ST_NAME] => Polski [ST_CODE] => pl [ST_DIR] => ltr [POZIOMKI] => Lubie poziomki ) Ma ktoś jakiś pomysł o co chodzi? Ten post edytował krzywy5830 2.08.2016, 14:17:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
W metodzie: getLanguages pododawaj sobie "else" przt ifach i będzieesz wiedział na szybko o co chodzi (else return 'blad#3'; itd. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 5 Dołączył: 14.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już sobie sam poradziłem, okazało się, że trzeba było użyć require zamiast require_once, teraz działa, ale nie rozumiem dlaczego (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to bardzo źle że nie rozumiesz...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[sql][/sql]
Już sobie sam poradziłem, okazało się, że trzeba było użyć require zamiast require_once, teraz działa, ale nie rozumiem dlaczego (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) http://forum.pasja-informatyki.pl/3220/req...ca#a_list_title |
|
|
![]()
|
|
Wiem czym się różni require od require_once. Nie rozumiem dlaczego nie działało z require_once, przecież dołączałem różne pliki a nie ciągle ten sam. Chodzi o to, że jak napotkało na plik z tymi samymi zmiennymi co w poprzednim to ignorowało? Ten post edytował krzywy5830 7.08.2016, 19:11:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Nie rozumiem dlaczego nie działało z require_once, przecież dołączałem różne pliki a nie ciągle ten sam Jak dla mnie to w setLanguages() dolaczasz raz pliki a potem te same pliki probujesz dołaczac w getlanguages()Przyjmij bardzo prosta zasade: php zazwyczaj sie nie myli w odroznieniu od czlowieka. Skoro wiec require_once nie chce dolaczyc pliku, to oczywiste jest ze plik zostal dalaczony juz raz gdzies wczesniej |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 04:18 |