![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Posiadam napisaną aplikację w PHP'ie do zarządzania zadania. Jakiej technologi użyć aby zrobić tak, że po wprowadzeniu zmian od razu poprawiona wersja pojawiła się u innej osoby (w czasie rzeczywistym)? Jak by wyglądała taka integracja? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
websockets
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za informację!
Cały czas przeglądałem info o node.js ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że dobrze przeglądałeś ;-). W tym przypadku node poradzi sobie świetnie i będzie dużo mniej pracy niż z socketami w php (a i tak po stronie klienta będzie to musiało być w JS napisane). Polecam http://socket.io/ Bardzo prosta i jednocześnie świetnie działająca biblioteka. Node można postawić obok, tak aby obsługiwał jedynie synchronizację. Jak chcesz mogę podrzucić gotowy przykład z przesuwaniem drag&drop kwadratów w czasie rzeczywistym przez kilka osób.
-------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
Szczerze to websocket wygląda dla mnie najprościej :/
Ale chętnie zobaczę przykłady jak działa ten drag & drop ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:26 |