![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Jeśli to zły dział proszę o przeniesienie do odpowiedniego. Przechodząc do tematu problem polega na tym, że: mam sobie taki kod - http://hastebin.com/ucopinadax.xml Do 3 tysięcy rekordów wszystko było ok tzn można było zmienić ilość w koszyku bez żadnego problemu oraz można było usunąć produkt z koszyka. Teraz rekordów jest 13 tysięcy i właśnie tu zaczynają się problemy: 1. przy próbie zmiany ilości jak jest więcej niż 1 produkt w koszyku dubluje mi zmieniany produkt (pierwszy zostaje z początkową ilością, a drugi jest z poprawioną) 2. nie można usunąć żadnego produktu powyżej ID 3000 jeśli jest w koszyku więcej niż 1 produkt, nawet tego zdublowanego. Na próbę dodałem rekord o ID 1301 i odziwo ten działa poprawnie tzn można go zmieniać, usuwać Siedzę już nad tym 4 dni i wymiękam więc proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To akurat była moja kombinacja bo normalnie działało to na case"add"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.php.net/manual/en/info.configur....max-input-vars
Lub max_input_vars = 3000 suhosin.post.max_vars = 3000 suhosin.request.max_vars = 3000 Musisz zwiększyć te wartości -------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
Niestety nic to nie daje
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja Ci mówię, że to to.
Pokaż co masz w phpinfo? -------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@maly_swd zwroc uwage ze on wysyla oddzielnego forma dla kazdego produktu a nie wszystkie produkty w jednym formie
@slawek Twoj kod jest fatalny. Skoro kluczem w $_SESSION["cart_item"] jest reference to: 1) Nie ma sensu bys latal po calej tablicy i sprawdzal kazdy elelement, skoro mozesz od razu zrobic: $_SESSION["cart_item"]['szukanyrefence'] 2) Skoro kluczem jest UNIKALNY reference to nie ma prawa sie nic dublowac bo jak zrobisz w tablicy $tab[1] = 'jeden'; $tab[1] = 'dwa'; to drugie 1 nadpisze ci pierwsze i nie ma mowy o duplikatach Tak wiec cos krecisz, albo nagle ci refence zmienia na inne. Popraw ten kod, uporzadkuj bo teraz to jest, przepraszam, wielki burdel - pomimo ze kodu duzo nie ma. Masz niepoprawna strukture html, np. <tr><form><td> Zajrzyj do dokumentacji html i zobacz jak wyglada poprawna tabela, HINT: miedzy TR a TD nie ma prawa nic innego byc. edit: ten kod z akcji ADD a nie UPDATE wyglada ze moze robic to co mowisz
Tylko ze to jest ADD a nie UPDATE jak pisales wczesniej. Do rzeczy: to if(in_array($productByCode[0]["reference"],$_SESSION["cart_item"])) { nigdy nie jest prawdziwe bo szukasz reference na liscie tablic a nie liscie referencji wiec wchodzi co do ELSE czyli do $_SESSION["cart_item"] = array_merge($_SESSION["cart_item"],$itemArray); a array_merge gdy tablice maja indexy numeryczne to poprostu numeruje wszystko od nowa wiec tak, to ci moze dublowac i zmieniac totalnie wszystko wiec nic dziwnego ze potem nie jest w stanie kasowac jak indesky sie pozmienialy. Dobrze by bylo jakbys pisal opis problemu troche bardziej porzadnie na przyszlosc bo opisales ze podczas UPDATE ci sie duplikuje a tu raczej podczas ADD jest duplikacja
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Może zrobię tak, że podam link do tego co nie działa i już. Wtedy każdy sobie zobaczy w czym tkwi problem.
katalog online PHP INFO Pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdzales za pomoca debuggera co sie dzieje w kodzie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Może zrobię tak, że podam link do tego co nie działa i już A moze poprostu popraw rzeczy ktore ci wskazalem?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Pozmieniałem i nadal nic :/
|
|
|
![]()
|
|
I oczywiscie ja wiem na co pozmieniales...
Tak trudno podac poprawiony kod? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tzn zmieniłem form w html i wyrzuciłem case update. Tylko qrcze ciągle nie wiem jak zmienić to co pisałeś odnośnie tablic.
KOD Ten post edytował slawek19926 2.08.2016, 10:02:43 |
|
|
![]()
|
|
Czyli zrobiles cale nic ale oczywiscie musiales napisac:
Cytat Pozmieniałem i nadal nic :/ Guzik pozmieniales, struktura html nadal nie poprawna. Prosilem, zajrzyj do dokumentacji jak ma wygladac poprawna struktura TABLE. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Co mi to da jak poprawię strukturę table poza czytelnością?
|
|
|
![]()
|
|
Czasami niepoprawna struktura html jest powodem blednie wysylanych formow. Nie mowie, ze tak jest w tym przypadku, nie mniej jednak strasznie kluje po oczach.
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A masz, co mi tam...
Resztę sobie sam ogarniaj, koniec dobroci ![]()
Oczywiście to może nie działać w 100% i na 100% nie jest wolne od wad... Ten post edytował Pyton_000 2.08.2016, 10:25:52 |
|
|
![]()
|
|
Rozumiem, że mam teraz to połączyć ze swoim nieudolnym kodem?
|
|
|
![]()
|
|
Masz zastapic caly swoj kod php z poczatku twojego pliku tym co dostales od Pytona
|
|
![]()
|
|
Początkowo zastąpiłem, ale jest błąd 500
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:41 |