witam,
mam problem z formularzami.
pobieram informację do formularzy (jeśli jedna informacja to jeden formularz, jak kilka to kilka) i nie wiem jak ogarnąć temat, że jak chcę zaznaczyć tą konkretną informację (albo wszystkie, jeśli nie ma innych w bazie) to jednym przyciskiem dodaję a nie osobnym przy każdej informacji (za dużo klikania przy dużej ilości informacji).
Czy trzeba to jakąś pętlą potraktować? Czy do każdej informacji ma być osobny <form></form> czy to się w jednym pobiera i potem za pomocą jakiegoś klucza dodaje tylko ten wybrany albo wszystkie?
Bardzo proszę o pomoc, kompletnie nie wiem jak to ugryźć :-)
echo ("<table class=\"table table-striped\"> <thead>
<tr>
<th><input type='checkbox' onClick=\"checkall(this)\">Zaznacz</th>
<th>ID</th>
<th>Nazwa</th>
<th>Start</th>
</tr>
</thead>");
// foreach
foreach ($final->data as $fbg) {
$eid = $fbg->eid;
$nazwa = $fbg->name;
$st = $fbg->start;
echo ("<form method=\"post\" action=\"/admin/index.php?eid=$eid\" name='eid[$eid]'>"); echo ("<td><input type='checkbox' id=\"eid[]\" name='eid[]'></td>"); echo ("<td><input type='text' name='event_id' value=\"$eid\"></td>\n"); echo ("<td><input type='text' name='name' value='$nazwa'></td>\n"); echo ("<td><input type='text' name='start' value='$st'></td>\n"); echo ("</tr></tbody>\n");
}
// end foreach
echo ("</table><input type='submit' class=\"btn btn-primary\" value='Dodaj' name='eid[]'></form>");
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
$id = "".implode(", ",$_POST['id']).""; $eid = "".implode(", ",$_POST['event_id']).""; $name = "".implode(", ",$_POST['name']).""; $st = "".implode(", ",$_POST['start'])."";
$sql = "INSERT INTO event (id, event_id, name, star)
VALUES('$id', '$eid', '$name', '$st')";
echo ("<h1><span class='label label-success'>zapisano dane w bazie</span></h1>"); }
else {
return "failed!";
}
}
Pomoże ktoś?