![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam prosty kod:
na wersji PHP 5.4 mam błąd: Błąd ogólny Illegal use of $_POST. You must use the request class or request_var() to access input data. This error message was generated by deactivated_super_global. możecie mi wytłumaczyć co jest źle ? co mu ten POST nie pasuje ? Podejrzewam że chodzi o wersję php która zmieniła coś ze zmiennymi POST ale nie umiem dojść o co idzie i jak to naprawić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko Ci w błędzie napisali, masz dezaktywowane zmienne superglobalne
![]() http://stackoverflow.com/questions/3010334...uest-var-to-acc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 11 Dołączył: 8.05.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdezaktywowałeś zmienne superglobalne, czyli taką jak $_POST.
A tak przy okazji twój kod jest bardzo mocno podatny na SQL Injection. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z błędu też rozumiem że POST jest dezaktywowany, ale pytanie brzmi jak aktywować ? Jak używać danych przesłanych metodą POST ?
kod jest uproszczony do minimum, chciałbym zrozumieć jak i dlaczego nie działą oraz jak go poprawić. wtedy dopiero jakieś funkcje sprawdzające/zabezpieczające. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 11 Dołączył: 8.05.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
nie rozumiem, jak to ma pomóc ? W konfiguracji jest ustawione na: GPCS
olśnienie:
dzięki za pomoc ![]() pozwolę sobie wznowić temat, sytuacja podobna tylko teraz zamiast POST mam zgryz z $_FILES jak wgrywać pliki na serwer w php 5.4 ? "Illegal use of $_FILES. You must use the request class or request_var() to access input data." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak samo.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz po prostu sprawdzić?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 11:19 |