![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 874 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zgodnie z pomocą na forum tym i innym, rozwiązanie jest proste:
Jednakże mimo to wciąż mam błąd: Kod Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[HY000]: General error: 2014 Cannot execute queries while other unbuffered queries are active. Consider using PDOStatement::fetchAll(). Alternatively, if your code is only ever going to run against mysql, you may enable query buffering by setting the PDO::MYSQL_ATTR_USE_BUFFERED_QUERY attribute. Błąd pojawia się w tej klasie: https://github.com/PHPAuth/PHPAuth
oraz w metodzie checkSession($hash);
Zależnie od podstrony to jest w tutaj lub tutaj błąd. Pojawia się tylko wtedy gdy wykorzystuję metody publiczne PHP Auth w innych klasach. Ścieżka do błędu to: Kod Stack trace: #0 /home/(...)/class/PHPAuth/Auth.php(1420): PDOStatement->execute(Array) #1 /home/(...)/class/obslugaKoszyka.php(71): PHPAuth\Auth->createSession() #2 /home/(...)/class/obslugaKoszyka.php(42): obslugaKoszyka->sessionId() #3 /home/(...)/class/obslugaKoszyka.php(38): obslugaKoszyka->getIdKoszyk() #4 /home/(...)/class/obslugaKoszyka.php(9): obslugaKoszyka->sprawdzZawartoscKoszyka(6168) #5 /home/(...)/produkt.php in /home/(...)/class/PHPAuth/Auth.php on line 480 W pliku produkt.php jest odwołanie do koszyka:
Próbowałem także ten błąd zrobić w osobnym pliku, z pominięciem moich klas i skryptów. Skorzystałem m.in. z tego forum i użyłem kodu, który powodował taki błąd: oraz
Ale wykonują się bez problemu BEZ MYSQL_ATTR_USE_BUFFERED_QUERY Proszę o pomoc, bo może jeszcze czegoś nie robię? Albo mam jakiś błąd. Ten post edytował Tomplus 20.07.2016, 14:14:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj użyć closeCursor() po pobraniu danych z zapytania.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 874 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@trueblue
Czyli jak mam metodę:
To gdzie mam dodać closeCursor? Pamiętaj że to klasa innego autora, a nie moja. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Pamiętaj że to klasa innego autora, a nie moja. Problem rownie dobrze moze byc w Twoim kodzie a objawia sie on dopiero w tej zewnetrznej klasie... Nie pobierasz sam wczesniej jakis danych?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
@nospor
W bindParam w metodzie getIdKoszyk() wsadzam $this->sessionId() aby uzyskać ID koszyka.
Nie wiem czy to istotne, ale stosuje także własną obsługę zapytań. Po zastosowaniu ich w PHPAuth, problem zniknął jak ręką odjął, działa wszystko jak należy, ale jeżeli działam na surowym PDO, to mam taki kwiatek. Dlatego gdybym wiedział jakie zapytanie jest zabuforowane, to dowiedziałbym się gdzie leży błąd. Tzn. co robię źle. Ten post edytował Tomplus 20.07.2016, 19:18:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 12:01 |