![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałem Was się poradzić jak wprowadzić obsługę kodu php w plikach szablonów TPL. Oto moje pliki: ./includes/template.php
./includes/parse.php
./languages/polish/main.php
Od razu uprzedzam, że obciąłem kilkadziesiąt zmiennym w plikach: ./includes/parse.php i ./languages/polish/main.php. Bo po co zaśmiecać kod? Są przykłady. To jest działający system szablonów. Tylko prosiłbym Was o pomoc jak zmodyfikować skrypt by obsługiwał kod php w plikach TPL. Z góry dziękuje i serdecznie pozdrawiam! Ten post edytował Jantar 18.01.2005, 16:40:03 |
|
|
-Gość_kuziu- |
![]()
|
Goście ![]() |
eval()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Dziękuje za zainteresowanie się tematem. Właśnie domyślam się, że coś z funkcją Eval. Podobno tam trzeba przestawić znaki php. Ich kolejność... jakoś tak. Czy umiesz to jakoś dopasować by działało to z moim systemem. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Jantar @ 2005-01-18 16:39:39) Chciałem Was się poradzić jak wprowadzić obsługę kodu php w plikach szablonów TPL. Przyznam, że nie do końca rozumiem Twoje plany. Szablony są po to, żeby oddzielić logikę od designu, a Ty chcesz zrobić coś dokladnie przeciwnego? Może coś źle rozumiem? Może podaj cel tych modyfikacji i przykład działania. Chyba łapię: Chodzi o działanie jak
w Smarty? Ten post edytował shima 18.01.2005, 17:18:54 -------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szablony są po to by oddzielić logikę skryptu od części wizualnej, więc po co wrzucać kod php do plików szablonu? Zrezygnuj z systemu szablonów i tyle...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Witam!
Chodzi mi o coś takiego: Kod <HTML> <HEAD> <TITLE>{Site_Title}</TITLE> </HEAD> <BODY> <? include ("plik.php"); ?><? $a="aaa"; echo $a; ?><BR>{Tekst1}<BR>{Tekst2} </BODY> </HTML> Może to głupie ale muszę mieć obsługę znaczników php w plikach TPL by móc rozwinąć serwis. Chciałem zrobić by dało się jednoczesnie korzystać z: <? echo "Aaa"; ?> i {Aaa}. Wiem, że to zdaję się zbednę, ale muszę to tak zrobić. Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 17:53 |