![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
mam taką metodę:
Tak mniej więcej to wszystko wyświetlam:
Wszystko ładnie i fajnie działa ale do czasu. Zależy mi teraz aby pobrać każdy element z osobna, czyli `image1, `image2`, `image3` itd aż do `image12`, bez używania pętli, która "leci do końca". Czy mógłby ktoś(jakaś dobra duszyczka) zapodać jakiś przykład? Nie jestem pewien ale z poszukiwań w google wydaje mi się, że powinienem skorzystać z PDO::FETCH, lecz wole zapytać niż potem przynosić "shitcodes" na forum. --- Próbuję pobrać to w pętli while, lecz nie bardzo mi to coś idzie:
A to jest metoda pobierająca zapytaniem obrazki:
Nie wyświetla się totalnie żaden komunikat, ani z echo, ani z var_dump ani też z print_r. Czemu się tak dzieje? Ta pętla jest jakby niewidoczna. Ten post edytował Kerth 19.07.2016, 00:38:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co można i pilnie należy zrobić to zmienić strukturę bazy. Każdy obrazek powinien być podpięty do artykułu jako osobny rekord z innej tabeli. Wtedy będziesz sobie mógł wyciągac co Ci się będzie podobało pojedynczo i hurtowo.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lecz struktura musi na razie pozostać taka jaka jest. Jakieś pomysły na rozwiązanie problemu?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To możesz mieć kilka tych samych id artykułu w tej tabeli? Tak by wynikało z użycia foreach i brak limit. Nie bardzo rozumiem problem. getImageFromGallery() zwraca ci kolekcję rekordów z bazy - domyślnie tablicę.
var_dump($x->getImageFromGallery()); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 14 Dołączył: 23.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Być może problem jest w tym że getImageFromGallery2 niczego nie zwraca w przypadku braku błędów.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Biorąc pod uwagę Wasze komentarze skleciłem coś takiego:
http://pastebin.com/pr2PL4ku Otrzymuję jednak ostrzeżenie:
Co mnie zastanawia to czy to jest poprawne aby sprowadzić w ten sposób wynik zapytania do zmiennej? Co to jest to "p" na końcu oraz w jaki sposób wyświetlić wynik zapytania w pętli while, tak by metoda z zapytaniem zwracała jego wynik? Będę wdzięczny za każdą pomoc. Ten post edytował Kerth 20.07.2016, 00:36:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytasz trochę dokumentację?
Cytat PDO::FETCH_COLUMN (integer) Specifies that the fetch method shall return only a single requested column from the next row in the result set. Skoro zwracasz jedną kolumnę to czego oczekujesz. Usuń to albo zamień na FETCH_ASSOC -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:09 |