![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Mam nadzieję, że pisze w dobrym temacie - zgodnie z tym co wcześniej czytałem. Chciałbym stworzyć skrypt: 1. Logujący się na stronę www. , o podanym loginie i pass 2. Włączający o określonej godzinie określoną funkcję w stylu "włącz" 3. Analogicznie wyłączający o określonej godzinie Czy dobrze rozumiem, że wypadało by to zrobić w php? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko zależy czy to jest strona na zdalnym czy lokalnym serwerze. Czy masz do niej pełen dostęp czy tylko do api albo innego frontu. Możliwe ze wystarczy cron.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jestem jedynie użytkownikiem portalu, więc mam chyba tylko dostęp do frontu.
Jest to coś w stylu powiedzmy jakiegoś forum. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy dobrze rozumiem, że wypadało by to zrobić w php? Nie, nie ma znaczenia w jakiej technologii to zrobisz. Jeśli chcesz zrobić to w PHP, to poczytaj o curl. |
|
|
![]()
|
|
A jaką drogę poleciłbyś, żeby to było w miarę łatwe?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A znasz jakiś język programowania?
|
|
|
![]()
|
|
HTML + CSS jeśli można uznać to za język programowania.
Zaczynam uczyć się czegoś dalej i stąd szukam po pierwsze rozwiązań swoich problemów i przy okazji chciałbym się nauczyć PHP. Nie odbierz tego jako -> nic nie wiem ale chcę stworzyć coś potężnego ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
HTML i CSS to nie są języki programowania.
Jeśli nie znasz żadnego języka, a chcesz nauczyć się PHP, to zrób to PHP, tak jak napisałem, z cURL'em Ci się uda, ale na pierwszy "projekt" raczej bym nie polecał - lepiej zacząć od czegoś prostszego. |
|
|
![]()
|
|
Okej, skorzystam z porady.
Przy okazji ostatnie pytanie. W jaki sposób umiejscowić cURL'a - np. na serwerze, by automatycznie "aktywował" się o danej porze? |
|
|
![]()
|
|
Piszesz skrypt w php, który wykorzystuje bibliotekę cURL, a później ustawiasz CRON'a który go odpala.
|
|
|
![]()
|
|
Okej, dzięki. Dalej będę szukał sam!
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 07:55 |