![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 10 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Mam tu skrypt, ktorym pobieram pliki, jest on w dokumencie download.php: Kod <? $id = isset($_REQUEST['id']) ? trim($_REQUEST['id']) : ""; switch ($id) { case "": ?> tutaj kod META przekierowujacy do jakiegos pliku, np. piosenka.mp3 <? break; } ?> on dziala, ale gdy ktos klinkie na link prawym i wybierze "zapisz element docelowy...", to zapisze mu sie na dysku plik HTML ktory bedzie przekierowywal. Zna ktos inny skuteczniejszy sposob? Albo moze wystarzy samo udoskonalenie?? Prosze o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak. Dajesz odpowiednie nagłówki, otwierasz downloadowany plik i wyświetlasz (echo) jego zawartość.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jaki sposób zrobić kiedy się klika to przewala na inną strone i pisze, że pobierania za np.3 sekundy
![]() ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(null @ 2005-01-18 15:59:29) A w jaki sposób zrobić kiedy się klika to przewala na inną strone i pisze, że pobierania za np.3 sekundy ![]() ![]() No to chyba JavaScriptem? Ewentualnie przeładowaniem strony bez JS. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 10 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
KSZYCHU, a co dokładniej?
Próbowałem cos napisać: Kod <? $plik=file("piosenka.mp3"); $file=fopen("$plik"); echo ("$file"); ?> ale to nie działa ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam nie wiem, ale może jak ustawisz odpowiedni header to będzie dobrze?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytales moze manuala o tych fukncjach? Przeciez to jest bez sensu.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki DR_BONZO'.
ja należe do grona osób, które po dogłębnym poznaniu HTML zaczynają zabawę z php, więc niech was nie denerwuje ani nie dziwi moje niedouczenie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:58 |