Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [ROZWIĄZANY][AngularJS] Wysyłka jako plik, po odebraniu src z CANVAS, Jak stworzyć żądanie POST, by wysłać tekst jako plik
adbacz

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Robię aplikację w AngularJS, w której mam plugin do kadrowania zdjęć, oparty o Canvas. Chciałbym napisać kod, który mi wyśle ten obrazek jako plik fizycznie, by serwer go odebrał jako plik, a nie jako jedną z wartości POST. Problem jest tego typu, że gdy chcę wykadrować dość duży obrazek, to żądanie nie przechodzi, bo POSTem wysyła się ponad 512kb i serwer nie daje rady z obrobieniem takiej ilości danych bezpośrednio POST (nie mówię o plikach, te wysyłają się poprawnie do 64MB).

Na stronie GetFeedback.com jest to zrobione podobnie, zauwazyłem, że w żądaniach do serwera plik jest wysyłany już skadrowany (boundary, etc.), pobrany z Canvas, i to jako plik, a nie treść żądania POST (argument). Czy moglibyście mnie nakierować jak poszukać takich informacji, by napisać taki skrypt? Nie jestem laikiem, mogą być materiały po angielsku, potrzebuję tylko jakiś punkt zaczepienia.

----------------------

Może się komuś przyda: https://developer.mozilla.org/pl/docs/XMLHt..._XMLHttpRequest

Ten post edytował adbacz 12.07.2016, 09:42:16
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:21