![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, na początku od razu uczciwie przyznam, że to mój totalnie pierwszy kontakt z php. Generalnie przyszło mi uruchomić na serwerze lokalnym aplikacje napisaną w php, aplikacja ta ma się otwierać przez przeglądarkę tylko wyłącznie na lokalnym adresie, nie ma wychodzić w świat
![]() CDbConnection failed to open the DB connection i nic więcej, próbowałem jeszcze w index.php wywołać bezpośrednie połączenie z tą bazą żeby mieć pewność z czym to się łączy i generalnie za każdym razem ta sama sytuacja skrypt do bezpośredniego połaczenia: <?php /****************************************************** * connection.php * konfiguracja połączenia z bazą danych ******************************************************/ function connection() { // serwer $mysql_server = "localhost"; // admin $mysql_admin = "user"; // hasło $mysql_pass = "password"; // nazwa baza $mysql_db = "baza"; // nawiązujemy połączenie z serwerem MySQL @mysql_connect($mysql_server, $mysql_admin, $mysql_pass) or die('Brak połączenia z serwerem MySQL.'); // łączymy się z bazą danych @mysql_select_db($mysql_db) or die('Błąd wyboru bazy danych.'); } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:32 |