Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [inne]Pobieranie plików z serwera (ftp) na serwer (ssh)
Johnas
post 7.07.2016, 18:34:33
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, mam problem. Otóż dziś mi się kończy umowa na one.com i nie mogę opłacić strony bo nie zezwalają mi na użycie waluty euro. Mieszkam w Hiszpanii od ponad roku i nie chce płacić dodatkowo za transakcje że zmianą waluty, tym bardziej że płacąc za serwer w euro wychodzi taniej. Spytałem się czy mogą mi zmienić walutę, ale zaprzeczyli. Powiedzieli że będę musiał się na nowo zarejestrować w one.com. w związku z tym muszę zrobić kopię zapasową wszystkich plików. I tutaj pytanie czy da się do tego użyć mojego drugiego serwera vps aby on samodzielnie pobrał wszystkie pliki przez ftp? Jeżeli tak, to czego potrzebuje. Dziękuję za szybkie odpowiedzi

--------------------
Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście
Go to the top of the page
+Quote Post
markuz
post 7.07.2016, 18:45:37
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Najlepiej chyba w ten sposób:
Kod
screen -S kopia_ftp
cd ~
mkdir kopia_ftp
cd kopia_ftp
wget -r ftp://user:pass@server.com/
Ctrl+a
Ctrl+d

Tworzysz screena żeby działał w tle nawet jak wylogujesz się z serwera (jak masz dużo danych na FTP to może potrwać), tworzysz folder gdzie chcesz skopiować pliki i je pobierasz do tego folderu. Potem wychodzisz z screena i możesz zamknąć terminal. Po jakimś czasie możesz sprawdzić postęp pobierania za pomocą screen -r kopia_ftp.

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:52