![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proszę o podpowiedz w temacie uruchomienia kodu z tle poszukuje rozwiązania które wykona kod PHP w tle tak aby użytkownik nie musiał czekać na przeładowanie strony strona może się pokazać według starych danych a przy odświeżeniu żeby były już nowe dane chodzi o przegrywanie plików w tej chwili jest scandir który sprawdza katalog jeśli coś jest to uruchamia podmianę ale użytkownik musi długo czekać |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wrzuć ten skrypt w crona ktory będzie uruchamiać go tak często jak tego potrzebujesz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem ze można ożyć crona, scheduler`a czy choćby zostawić przeglądarkę z odświeżaniem ale szukam rozwiązania w PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 14 Dołączył: 23.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz ponad to co zostało już zaproponowane wykorzystać bazę danych do przechowywania infrmacji o zaplanowanych zadaniach i statusie ich wykonania. Jeśli chcesz widzieć "na żywo" postęp podczas wykonywania zadania to warto się zainteresować takimi technikami jak "forever iframe", "ajax long polling" i websockety.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() moja wina zbyt skrótowo opisałem, już tłumacze do katalogu 'update' wlatują z zewnątrz pliki ZIP 20160701.zip 20160702.zip ... 20160710.zip itd te paczki trzeba rozpakować jeśli się pojawią do katalogu 'nowe' w katalogu 'nowe' rozpakowane paczki czekają na konkretny dzień i wtedy są ładowane do katalogu 'teraz' a użytkownik widzi to co jest w katalogu 'teraz' nie pytajcie kto to wymyślił bo nie wiem ![]() chodzi o to żeby procesy przegrywania plików odbywały się tle |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo skorzystać z execa jesli nie jest wyłączony
-------------------- Szukam zleceń Symfony, Laravel, Back-End, Front-End, PHP, MySQL ...
|
|
|
![]()
|
|
dzięki za podpowiedzi
serwer to windows wiec chyba się zmobilizuje i napisze exe`a |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:25 |