![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Mam 2 problemy.
1. Nawigacja ktora jest taka sama na każdej podstronie.
configuracja routingu
i base href ustawiony:
lub
problem polegna na tym ze jak wejdę na podstronę www.nazwa.pl/dev/angular/app1/work/0/nazwa/ i po kliknięciu w nawigację w url dodaje się tylko np www.nazwa.pl/dev/angular/app1/work/0/nazwa/#start a powinno przeniesc na www.nazwa.pl/dev/angular/app1/#start Jakby nie bierze pod uwage base href. Moge w nawigacji ustawić <li class="clearfix"><a href="/dev/angular/app1/#start" du-scrollspy>Start</a></li> i działa poprawnie ale nie chce tak na sztywno tego ustawiać. Chciałem to zrobić za pomocą php i zmiennej globalnej (np BASEURL ='www.....';) ale po załadowaniu widoku ta zmienna nie ma zasięgu i adres wyglada np: www.nazwa.pl/dev/angular/app1/BASEURL#start 2. Drugi problem jest taki: po kliknięci w link z # ( mam podpięta funkcję pod smoothscrolling -ale to chyba nie ma znaczenia) widok w ng-view się przeładowuje i jest efekt takiego błyśniecia (szybko się ta sawa zawartość ładuje). Jest to chyba spowodowane eventem $locationChangeSuccess i pododanu np #start do url widok się odświeża. Jest mozliwość ominięcia tego ? Próbowałem e.prevet default. Zadziałało ale wtedy w url nie zmieniał się adres. Wdzięczny będę za wskazówki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:39 |