![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Chcę zapisać całą sesję telnetu do mysql. W tym momencie poprzez skypt: ({ echo "haslodotelnet"; sleep 99999999999999; } | telnet localhost 88888 | tee dane.txt) Zapisuje wszystko do pliku dane.txt Chciałbym, aby w takiej formie zapisywało do mysql. Zależy mi, aby było możliwe najkrótsze opóźnienie, dlatego nie chce tego robić poprzez skrypty php telnet localhost 3306 łączy się z mysql, ale prosi mnie o podanie mysql_native_password (co to jest?), powinien się pierw zapytać o nazwę bazy? pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie masz możliwości zrobić tego w cywilizowany sposób, czyli przepuszczenie wszystkiego przez komendę mysql?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam pomysłu, jak to można zrobić w inny sposób.
problem w tym, że mój telnet wyrzuca nawet kilka danych na sekunde i nie mogę żadnej linii zgubić próbowałem obie czynności zrobić w skrypcie i odpalać przez shh w postaci: odpal telnet zapamiętaj dane poza telnetem odpal mysql... ale niestety do kolejnej linii skryptu (czyli do mysql) dochodzi wtedy, kiedy zamknie sesję telnetu, a takie rozwiązanie jest złe, co potrzebuje sciagać wszystkie dane na bieżąco ktoś pomoże, coś podpowie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po użyciu | wnioskuję, że używasz systemu linux/unix.
Najprościej byłoby napisać skrypt w bashu, który każdą linię z stdin (oddzieloną \r\n) podstawia do komendy takiej np:
Źródło: http://serverfault.com/questions/366147/in...e-without-login -------------------- Pozdrawiam,
mlawnik Cytat(nospor) Jedzmy gówno.... miliony much nie może się przecież mylić |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:21 |