![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Zacznę od struktury (łatwiej będzie to wyjaśnić)
Więc mamy tak: gdy pierwszy raz najedziemy na dany pojemnik produktu '.element' (pierwszy raz od wejścia/odświeżenia strony) to wyświetlenie pojemnika '.content' dla danego '.element' trwa około 3-5 sekundy. Oczywiście gdy już się zaczyta to następnym razem hover to już płynna czynność. Oczywiście do momentu gdy odświeżymy www lub przejdziemy na jakąś podstronę. Później znowu potrzebujemy 3-5 sekundy. Element '.content' to nic innego jak niebieski background z opisem (szczególami) produktu. Sama strona waży 41,7 KB natomiast css (skompresowany przez gulp'a) waży 263,6 KB W tej chwili dodałem za pomocą 'htaccessa' dodałem nagłówki odpowiednie (aby zasoby nie były wczytywane w kółko). Wiec CSS + obrazki mają kod odpowiedzi: 304 Not Modified - więc zasoby wczytywane są z pamięci przeglądarki. Jednak problem wciąż występuje - nie mam trochę pomysłu. Wstępnie zwalam na linuxpl (zwykły hosting, jeden z najniższych pakietów). Bardziej się zastanawiam czy ktoś miał podobne problemy? Co mogę jeszcze zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej ile "waży" tlo.png ?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:45 |